Gözler Kabine Toplantısı'nda! Kısıtlamalar kalkacak mı? Kafe ve restoranlar açılacak mı?.

.


Gündem 1.02.2021 01:03:00 0
Gözler Kabine Toplantısı
Gözler yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'na çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs ile mücadelede gelinen son duruma ilişkin sunum yapacağı toplantıda, kısıtlamalarda esneme olacak mı, restoran ve kafeler açılacak mı?
 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Beştepe'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanacak.
 
Ana gündemi koronavirüsle mücadele olacak toplantıda gözler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı sunumda olacak. Kısıtlamalarda esneme olacak mı, restoran ve kafeler açılacak mı soruları yanıt bulacak.
 
LOKANTA, RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?
 
Lokanta ve kafelerin sıkı tedbirler uygulanarak açılabileceği, müşterilerin buralara HES kodu ile girmesine izin verilebileceği belirtiliyor.
 
 
YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 
Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüz yüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.
 
KISITLAMALAR NE ZAMAN KALKACAK?
 
Sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin saatlerin daraltılabileceği de konuşuluyor. Bu kapsamda cumartesi-pazar günü uygulanan kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması, hafta içi kısıtlama saatlerinin de 21.00'den 23.00'e çekilebileceği de iddialar arasında.
 
FAHİŞ FİYAT
 
Başkan Erdoğan ekonomi kurmaylarına gıdadaki fahiş fiyatlarla ilgili talimat vermiş bu sorunu çözün demişti. İşte bu konu da toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olacak.
 
Toplantıda ayrıca, Doğu Akdeniz, Libya, Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ile Avrupa Birliği ile ilişkilerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı