GÜL 2’DE 1.ETAP İÇİN İNŞAAT SÜRECİ BAŞLIYOR


Gündem 12.02.2020 15:20:00 0
GÜL 2’DE 1.ETAP İÇİN İNŞAAT SÜRECİ BAŞLIYOR

Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yeni Yönetimi, 1.etap kapsamındaki 400 bin m2’lik arsa mülkiyetine ulaştı, Belediye Meclisi’nden gereken imar değişikliği yapıldıktan sonra 326 işyerinin inşaatına başlanacak.

Gül 2 Kooperatifi Başkanı Erdal Çelik, 2.etapta üye yazılımına başlandığını, oda faaliyet belgesi ile gelen her esnafın devletin hibe destek ve 2 yıl ödemesiz 10 yıl geri ödemeli düşük faizli kredi imkanlarından faydalanarak işyeri sahibi olabileceğini söyledi.

30 Haziran’da yapılan kongrede Gül2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne başkan seçilen Belediye Meclis Üyesi ve ITSO Meclis Üyesi Erdal Çelik, son gelişmeleri son32 ile paylaştı. Akkent Mahallesi ön tarafında Bozanönü yolu üzerinde 1 milyon 200 bin m2’lik alan üzerinde planlanan ve daha önce kamu yararı istimlak kararı alınan Gül 2 Sanayi Sitesi alanı içerisinde yeni yönetimin etap etap inşaatı gerçekleştirme kararı inşaat sürecini hızlandırdı. Yönetim, tamamının istimlak edilmesini beklemek yerine 1. etapta 400 bin m2’lik alanın satın alma sürecini tamamladı ve inşaat sürecini başlattı.

400 BİN M2’LİK ALANDA 326 İŞYERİ

Gül 2 Kooperatifi Başkanı Erdal Çelik, yıl sonuna doğru 1.etapta 326 işyerinin inşaatına başlanacağını müjdeledi. Çelik, şu açıklamayı yaptı:

Projemiz 1 milyon 200 bin m2’lik kamu yararı istimlak şartları olan olan bir alanda planlanmış. 1. Etapta 400 bin m2’sini alıp, hemen inşaata başlamak istiyoruz. Çalışmalarımızı bu yönlü yürütüyoruz. Sağolsun esnafımız da bu fikrimize destek verdi. 1.etapta üye sayımız tamam. 326 üyemiz var. 30 Haziran’da göreve devraldığımızda 4 yılda 240 bsin m2’lik yer satın alınmış. Şu an 350 bin m2’ye tamamladık. 7 ayda 110 bin m2 yer satın aldık. 50 bin m2 daha yerimiz kaldı. Kısmet ederse bu yaz gibi imar değişikliğini de yapıp, sene sonuna kadar inşaata başlamayı hedefliyoruz.

İKİNCİ ETAP İÇİN ÜYE TALEPLERİ ALINIYOR

1.etapta üye sayımız doludur. Ama ikinci etapta üye yazılımları var. Yeni üye yazmaya devam ediyoruz. Şu an boşluklarımız var. Yazılmak isteyen esnaf arkadaşlarımız oda kayıt belgesi ve faaliyet belgesi ile üye olabilirler. Burada devletimizin önemli desteği var. Devletimiz altyapı için yüzde 100 hibe, üst yapı için düşük faizli 2 yıl ödemesiz, 10 yıla kadar olan kredi imkanları var. Bu imkanlardan faydalanmak için üyelerin oda kayıt belgesi olması gerekiyor. Kısmet olursa bu yıl içinde 1.etabın inşaatın başlamayı planlıyoruz. 50 bin m2  yerimiz kaldı. Kamulaştırma mahkemesi bitmek üzere. 400 bin m2 ile imar uygulamasına ilişkin işlemlere geçmiş olacağız.

KÖY HALKINA TEŞEKKÜR

Aliköy ve Büyük Hacılar halkımıza teşekkür ederiz. Onlar da bu yatırıma destek verdiler. Biz hiçbir hukuka yola gitmeden, kendileri ile anlaşarak satın almaları yaptık. Alış ve satışlarımız halen devam ediyor. 2 köy muhtarımız ve halkına teşekkür ediyorum. Onların sayesinde örnek bir sanayi sitesi yapacağız.

BAŞDEĞİRMEN SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

            Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen de bu konuda çok hassas. Bizlerin çalışmalarını yakından takip ediyor. İşin başlaması anlamında yardımcı olacağını ifade ediyor. Kamulaştırma bittikten sonra imar değişikliği için Belediyemize başvuracağız. Başkanımıza verdiği destekten ötürü çok teşekkür ederiz.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü