GÜL ŞEHRİ ISPARTA’DAN; İDLİB’E 11 TIR YARDIM


Gündem 11.02.2020 22:22:00 0
GÜL ŞEHRİ ISPARTA’DAN; İDLİB’E 11 TIR YARDIM

Güller Diyarının Gül Yüzlü Yardımsever insanlarından İdlib’e 1’i Un, 10’u Bims Blok Briket olmak üzere 11 Tır Yardım gönderildi.

Isparta’da İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde toplanan ve Suriye’ye gönderilen yardım tırlarının sayısı her geçen gün artıyor.

ISPARTA’DA SURİYE’YE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

İçerisinde bulunduğumuz soğuk kış şartlarında Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan mazlum Müslüman kardeşlerimizin yoğun saldırılar altında kalması sonrası yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla Isparta İHH öncülüğünde Başta Belediye olmak üzere 20 Sivil Toplum Kuruluşunun destekleriyle başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Ispartalı hayırseverlerden toplanan yardımlar Suriye’ye gönderiliyor.

10 TIR BİMS BLOK BRİKET VE 1 TIR UN DUALARLA YOLA ÇIKTI

Bu doğrultuda, bugün Güller Diyarının Gül Yüzlü Yardımsever insanlarından İdlib’e 1’i Un, 10’u Bims Blok Briket olmak üzere 11 Tır Yardım gönderildi. Konu ile ilgili olarak bugün saat 14.00’te Modernevler Mahallesi Açıl Pazar Yerinde Yardım Uğurlama Töreni gerçekleştirildi. Törene; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başta olmak üzere yardım ve destekte bulunan 20 Sivil Toplum Kuruluşunun Başkan ve Temsilcileri katıldı.

AKÇİL; “İDLİBLİ KARDEŞLERİMİZE SICAK BİR YUVA KURABİLMEK İÇİN…”

Törende ilk konuşmayı İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil yaptı. Akçil konuşmasında; “Öncelikle bu soğuk kış gününde törenimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Isparta İHH öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşları, Isparta Platformu ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak, ‘Yolumuz iyilik olsun’, ‘İyilik yap iyilik bul’ sloganıyla başlatmış olduğumuz yardım kampanyası çerçevesinde İdlib'deki mazlum kardeşlerimize sıcak bir yuva, güvenli bir çatı olmak için başta Belediyemiz olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarımızın yardım ve destekleriyle bugün 10 Tır Bims Blok Briket ve 1 Tır Un olmak üzere toplam 11 Tır Yardım Malzemesini İdlibli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Hatay’a gönderiyoruz. Önümüzdeki hafta da 10 Tır daha Bims Blok Briket göndereceğiz. Bundan sonrada bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceğiz.

“KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İnşaallah, Isparta’dan gönderdiğimiz bu Bims Blok Briketlerle İdlibli kardeşlerimiz için 85 Briket Ev yapılacak ve onlar bu evlere yerleşerek yaşamlarını biraz olsun daha iyi şartlarda sürdürebileceklerdir. Cenab – ı Allah (c.c) ‘Kim bir Müslüman kardeşinin sıkıntısını giderirse Allah’ta onun sıkıntısını giderir’ buyurmuşlardır. Biz de Allah’ın Kur’an – ı Kerim ile bize aktardığı buyrukları doğrultusunda zorda kalmış kardeşlerimize el uzatmaya, onların sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz.

“DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu vesileyle; bugün burada bur yardım Tırlarımızı göndermemizde bizlere destek veren başta Belediyemiz ve Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen olmak üzere sayın Valimize ve katkı sunan 20 Sivil Toplum Kuruluşumuza çok teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum” dedi.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA HER ZAMAN MAZLUMLARA EL UZATMIŞTIR”

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında; “Isparta her zaman yardımseverdir. Isparta her zaman mazlumun yanında olmuş bir şehirdir. Bugün burada mazlumlara yardım etmek için toplandık. Dünya’da, Ülkemizde felaketler, afetler yaşanıyor. Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya illerimizde deprem afeti yaşandı. Onlara yardım elimizi uzattık. Şimdi ise sınırlarımızın dışına elimizi uzatıyoruz. Suriye’de, İdlib’te Müslüman kardeşlerimiz savaştan kaçarak Türkiye sınırına doğru geliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Onları kendi memleketlerinde rahat bir ortama kavuşturmak için çadırkentler, şimdi de briket evler yaptırıyor. İşte biz de bu evler için destek olmak istiyoruz. Zira,İdlib'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalamazdık. Bu sebeple 10 Tır Bims Blok ve 1 Tır un gönderiyoruz.

“İNŞAALLAH SURİYE KISA SÜREDE İSTİKRARA KAVUŞUR”

Türk Milleti ve dolayısıyla Isparta halkı her zaman mazlum ve mağdur milletlerin yanında olmuştur. Bunun güzel bir örneğini daha tekrar yaşamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu mazlum halkların yanında durmaya devam edeceğiz. İnşallah bu acılar son bulur ve Suriye istikrarına kavuşur, oradaki sıkıntılar ve acılar sona erer. Ben bu vesileyle başta bu organizasyonda lokomotif vazifesi gören Isparta İHH’ya ve yine şimdiye kadar hiç yalnız bırakmayan tüm değerli Isparta halkımıza güzel katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ihtiyaçlar devam ettiği müddetçe bu yardımlar da devam edecektir” dedi.

VALİ SEYMENOĞLU; “HAYIR YAPMAK, MİLLETİMİZİN RUHUNDA VAR”

Törende son konuşmayı Vali Ömer Seymenoğlu yaptı. Seymenoğlu da konuşmasında; “Dünya’da milyonlarca yardıma muhtaç insan var. Bizler onlara yardım ulaştırdıkça onların hayır dualarını alıyoruz. Bu bizler için mutluluk verici bir durumdur. Zira, hayır yapmak insanı mutlu eder. Huzurlu kılar. Bugün de burada İdlib’e briket ev yapılmak üzere 10 Tır Bims Blok ve 1 Tır Un gönderiyoruz. Isparta’nın hayırseverleri var. Biz bunların gönderilmesine sadece aracı oluyoruz. Onlardan Allah razı olsun.

“ISPARTA İHH, BU YARDIMLARA ÖNCÜLÜK EDİYOR”

Isparta İHH’da bu yardım işlerine öncülük ediyor. Ben, başta Isparta İHH olmak üzere Belediye Başkanlığımızı ve şu pankartta isimleri yer alan bu yardım kampanyasına destek veren tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızı kutluyorum ve onlara teşekkür ediyorum” dedi.

YARDIM TIRLARI DUALARLA UĞURLANDI

Törende yapılan konuşmaların ardından dua edildi ve 10’u Bims Blok Briket, 1’i Un yüklü olmak üzere toplam 11 TIR Yardım Malzemesi Isparta’dan İdlib’e doğru yola çıktı. Törene katılan Vali Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen ile diğer protokol üyeleri TIR’ları el sallayarak uğurladılar.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü