GÜL ÜRETİCİLERİN ZORLUKLARLA İMTİHANI


Gündem 23.05.2020 16:14:00 0
GÜL ÜRETİCİLERİN ZORLUKLARLA İMTİHANI
Bu yıl üretimde bereketli bir sezona hazırlamaya çalışan Gül üreticilerin yakasını aksilikler bir türlü bırakmıyor. Isparta'da Gül toplamaya giden üreticiler karşılaştıkları manzara karşısında şok oldu. Hava derecesi eksileri gösterirken sabah Gül bahçelerine giden üreticiler tomurcuklarının don manzarası ile karşılaşınca göz yaşlarını tutamadılar. Gül toplamayı bırakarak bahçelerinde ateş yakarak ısındılar.
 
Covid-19 salgını ile zor zamanlar geçiren Isparta piyasasınada cansuyu olması beklenen Isparta tarımının en önemli faktörü olan Gül, bu sezonda tüccarların ve olumsuz hava şrtların kurbanı oluyor.
 
Gül tüccarlarının tutarsız açıklamaları nedeniyle fiyat konusunda belirsizliğini koruyan Gül, yetkililerden yardım bekliyorlar. Gül üreticileri çoğunluğunu şehir dışından getirdiği işçileri binbir zahmet barınma ihtiyaçlarını karşılayarak güllerini toplatıyorlar. Ama Gülbirliğin geçtiğimiz günlerde iddiaya göre bu yıl gülde kota uygulayacağı söylentisi doğru çıktı. Gül'de kotaya giden gülbirlik yüzünden Gül üreticileri tüccarların eline düştü.
Bursa’dan teknoloji başarısı: “Feza” İHA Türkiye 6.’sı oldu! Bursa’dan teknoloji başarısı: “Feza” İHA Türkiye 6.’sı oldu!
İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım
Manisa’da servis araçlarına sıkı denetim Manisa’da servis araçlarına sıkı denetim
Sakarya’da okul öncesi şenliği coşkuyla kutlandı Sakarya’da okul öncesi şenliği coşkuyla kutlandı
Bursa Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya veda Bursa Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya veda