GÜNDE 40 BİN ÖĞRENCİYE 1000 SAAT CANLI YAYIN SDÜ’DE UZAKTAN EĞİTİM


Eğitim 21.04.2020 13:09:00 0
GÜNDE 40 BİN ÖĞRENCİYE 1000 SAAT CANLI YAYIN SDÜ’DE UZAKTAN EĞİTİM

Süleyman Demirel Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunca Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda 6 Nisan 2020 tarihi itibari ile uzaktan öğretim sistemini başlattı.

Bu süreçte 40 bini aşkın öğrencisine eğitim alt yapısını açan Üniversitemiz, eğitim ve öğretim süreçlerini kesintiye uğratmadan sağlıklı bir şekilde yürütmeyi hedefliyor. Bu bağlamda; dersler, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ve Adobe Connect uygulaması üzerinden canlı (senkron) veya daha önce kayıtlanmış (asenkron) olarak kaldığı yerden devam ediyor.

Sınavlar ve değerlendirme süreçleri çevrimiçi test şeklinde yapılabilecek

Pandemi döneminde sınavlar ve değerlendirme süreçleri sorumlu öğretim elemanının tercihine göre vize, final ve bütünleme sınavlarını çevrimiçi test şeklinde yapılabilecek. Sadece bu döneme özgü olarak öğretime elemanı çevrimiçi test uygulamak isterse bunu vize, final ve bütünleme sınavları için gerçekleştirebilecek. Öğrencilere kullanım kolaylığı sağlayan sistemde eğer öğrencinin çevrimiçi test sınavı seçeneğini kullanması halinde, akademik takvimde belirlenen tarihler arasında istediği vakitte girebilmesi için Çevrimiçi-Test sınavı aktif olacak. Dolayısıyla sınav için ayrıca bir sınav başlayış ya da bitiş tarihinin belirlemesine gerek olmayacak. Çevrimiçi-Test soruları sınav dönemi başlamadan en az iki gün öncesinden sisteme girilerek hazırlanacak.

Her gün 40 bin öğrenciye yaklaşık 1000 canlı ders

Üniversitemiz, içinde bulunduğumuz süreçte öğrencilerine en iyi uzaktan eğitim hizmetini sunmak için çalışmalarını özveriyle yürütüyor. Bu kapsamda her gün yaklaşık 1000 canlı ders ile 1000'i aşkın öğretim elemanımız, 40 bin öğrenciye uzaktan öğretim ile ulaşıyor.

Ders Yükleri Yükseltildi

Sadece 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına mahsus olmak üzere genel Not Ortalaması 1,80'in altında olan öğrencilerin ders yükleri 30 AKTS’den 50 AKTS'ye yükseltildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü