Gürün Dut Pekmezi, coğrafi tescili aldı

Yaz mevsiminde olgunlaşan dutlardan elde edilen, meşakkatli yollardan geçerek yapılan pekmez, Sivasın Gürün ilçesine ait bir lezzet olarak tescillendi.


Gündem 8.03.2021 18:00:00 0
Gürün Dut Pekmezi, coğrafi tescili aldı

SİVAS (İGFA) - Gürün Kaymakamlığı tarafından başvurusu yapılan Gürün Dut Pekmezi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Yaz mevsiminde olgunlaşan dutlardan elde edilen, meşakkatli yollardan geçerek yapılan pekmezin Gürüne ait bir lezzet olduğu tescillendi. Gürün Kaymakamlığı, "İlçemize hayırlı olsun" mesajıyla yaptığı açıklamasında, ürünün resmi sahibinin artık Gürün olduğunu bildirdi.

Hastalıklara karşı korunmak ve vücut direncini arttırmak için tüketilen dut pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor. Kansızlıktan kemik sağlığına, kolestrolden karaciğer hastalıklarına karşı adeta koruyucu bir besin olan dut pekmezi Anadoluda sıkça tüketilen lezzetler arasında yer alıyor.


Aksal’dan borç krizine yorum Aksal’dan borç krizine yorum
Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı
İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırılıyor İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırılıyor
Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu! Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu!
Efeler'in şampiyonu: Halkbank Efeler'in şampiyonu: Halkbank