HACIBEY YAYLASINDA HAYVANLAR SUSUZ KALDI VALİDEN YARDIM İSTEDİLER


Gündem 12.05.2021 03:41:00 0
HACIBEY YAYLASINDA HAYVANLAR SUSUZ KALDI VALİDEN YARDIM İSTEDİLER

Isparta Gönen İlçesine bağlı Kızılcık-Çatak Köyü sınırları içerisindekiHacıbey Yaylasında bulunan yaklaşık 900 küçükbaş 300 büyükbaş hayvan içme suyu sıkıntısı yaşıyor.

Atalarının asırlardır Hacıbey Yaylasında hayvancılık yaptığını ifade eden yayla sakinlerinden Yavuz Toptaş, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Devlet “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesini hayata geçirirken Gönen İlçesine bağlı Kızılcık Köyünde yaşanan su sıkıntısı gençleri kara kara düşündürmektedir.

Konu hakkında açıklamada bulunan Yavuz Toptaş, 25 sene önce Hacıbey Yaylasında 40 sürü vardı şimdi 10 sürüye düştüğünü söyledi.

Durumun çok vahim olduğunu ifade eden Yavuz Toptaş; “Kızılcık-Çatak Köyü sınırları içerisinde bulunan Hacıbey Yaylasında su yok, ancak 100 metre mesafede Gönen İlçe sınırları içerisinde bulunan Yavaşça Yaylasında su çok. Oradaki su hem bize yetecek hem de onlara rahatlıkla yetecek.Zaten suyun fazlası boşa akıp gidiyor. Her nedense suyu bizlere vermiyorlar. Özel İdareye gittik, Orman Bölgeye gittik, Tarım Müdürlüğüne gittik ancak bir sonuç alamadık.

Daha önce suyu vermişlerdi. Sağ olsun Gönen Belediye Başkanımız Osman Kesmen ile konuşarak su konusunu çözmüştük. Kendi imkanlarımızla borular döşeyerek suyu kendi yaylamıza kadar çekmiştik. Baya da masrafımız olmuştu. Ancak Yavaşça Yaylasında bulunan bazı çobanların kışkırtmasıyla suyumuzu kestiler.  Şimdi hayvanlarımız susuzluktan kavruluyor. Bırakın Müslümanı gavur olan gavura yapmaz bunu. Bu konuda sayın valimizden yardım istiyoruz.” dedi.

Devletin tarımı ve hayvancılığı geliştirmek için birçok projeler ürettiğine değinen Yavuz Toptaş; “Devlet tarımı ve hayvancılığı desteklemek için canla başla uğraşıyor. Köylülerde öyle, aynı şekilde uğraşıyor. Biz yaylalarda günlerce, aylarca çoluğumuzdan çocuğumuzdan uzak hayvanlarımızı beslemeye, otlatmaya çalışıyoruz.Et, süt, peynir üretiyoruz.

Bu şekilde milli ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ancak bazen böyle olur olmaz sıkıntılarla karşılaşıyoruz. İnanın iki gecedir gözüme uyku girmiyor. Hayvan burada hatılın başında susuz kıvranırken ben nasıl uyuyabilirim?  

Devlet şu günlerde Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var sloganıyla projeler geliştiriyor ve bunu halka duyuruyor. Köyümüzde bulunan gençler hangisine inanacağına şaşırmış durumda. Devlet destek veriyor, ama kırsalda sen ben çekişmesi yüzünden köstek olunuyor. Sayın valimizden ricamız bu sorunu çözmesidir. Dediğim gibi daha önce resmi dairelere gittik ama bir sonuç alamadık.” diye konuştu. 

 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı