Hamileler dikkat! İşte coronavirüse (Kovid-19) karşı alınması gereken önlemler...


Sağlık 21.03.2020 12:47:00 0
Hamileler dikkat! İşte coronavirüse (Kovid-19) karşı alınması gereken önlemler...

Çin'de ortaya çıkan coronavirüsten ölenlerin sayısı 10 bini aştı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gülseren Yücesoy, hassas grupta bulunan hamileleri uyardı.

Çin'de ortaya çıkan coronavirüsten ölenlerin sayısı 10 bini aştı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gülseren Yücesoy, hassas grupta bulunan hamileleri uyardı.

Dünya genelinde 32 hamilede tespit edilen Coronavirüsle ilgili tedavilerin devam ettiğini, henüz bir bebek veya anne ölümünün gerçekleşmediğini belirten Yücesoy, "Hastalığı gebelerde durumun genel popülasyondan farklı olmadığı düşünülmektedir. Gebelerin virüs için daha hassas grupta olduğu henüz bildirilmemiştir." dedi. Yücesoy, "Hamileler el ve kişisel temizliğe dikkat etmeli, toplu taşıma kullanmamalı, güneş ışığından yararlanmalı, hareketsiz kalmamalı, oda sık sık havalandırılmalı" diye konuştu.

Isparta Belediyesi personel buluşmalarının final programı gerçekleştirildi Başkan Başdeğirmen: “Özveri ile gece gündüz çalışan ve her canlıya dokunan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”
Kuvvetli fırtına ve sağanak alarmı; Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde kuvvetli yağış ve 90 km/saat hıza ulaşacak fırtına için saat vererek uyardı.
Okullar için 81 ile resmi yazı gönderildi Milli Eğitim Bakanlığı, ramazan ayı boyunca öğrencilerin paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincini güçlendirmek amacıyla 81 ile yazı gönderdi.
Antalya’da Dere ve Irmaklar Taştı Meteoroloji’nin saat verdiği sağanak Antalya'yı vurdu. Antalya’da dere ve barajlar taştı, metrekareye 51,4 kilogram yağış düştü. Yetkililer özellikle 22.00’den sonra sel, su baskını ve hortum riskine karşı uyardı.
Doğa Koruma’da Bayrak Değişimi! Yeni Müdür Göreve Başladı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nde görev değişimi yaşandı. Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı’na atanan Mahmut Temel’in ardından, Bölge Müdürü olarak Hakan Mumcuoğlu göreve başladı.