Hasada sayılı günler kaldı! Ucuz sebze için geri sayım başladı


Gündem 26.04.2022 03:13:00 0
Hasada sayılı günler kaldı! Ucuz sebze için geri sayım başladı

Seracılıkta Isparta'nın önde gelen köylerindennolan Deregümü'de olumsuz uzun süren soğuk hava koşulları nedeniyle üretim geç başladı. Köyde domates gibi sebzelerin üretildiği seralarda fideler toprakla buluştu.

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Örtü altında yetiştirilen sebzelerin farklı şehirlre satışının yapıldığı Deregömü'de hasada sayılı günler kaldı. Olumsuz hava koşulları yaşanmadığı takdirde mayıs ayının 15-20'sinden itibaren hasadın başlayacağını belirten Köy Muhtarı Ali Toprakçı, ilk hasatla birlikte fiyatlarda da düşüş beklediklerini söyledi.

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

"Mayıs ayının 10'u gibi Isparta'lılar domates ve salatalığa kavuşacak"
Isparta'lıların çok yakında domates ve salatalığa kavuşacağını aktaran muhtar Ali Toprakçı, "2022 sezonunun sera üretimlerine 'bismillah' diyerek başladık. Yaklaşık 15 gün önce, bazı üyelerimiz de 20 gün önce olmak üzere ekimlerimizi yaptık. Bu yıl kış biraz ağır geçti. Şu anda Isparta bölgesinde domates ve salatalık fidelerin son dikimleri yapılıyor. Hava şartları normal giderse mayıs ayının 15-20'si gibi Isparta'lılar domates ve salatalığa kavuşacak inşallah" ifadelerini kullandı.

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

"Türkiye'de sebze yönünden sorun yaşanacağını düşünmüyorum"
Kış mevsiminde ürün yetersizliğinden dolayı oluşan karamsar yaklaşımın yanlış olduğunu öne süren Muhtar Ali Toprakçı, "Kış mevsimi bu yıl çok ağır geçti. Dolayısıyla ne kadar örtü altı üretim de olsa verim düştü. Ürün olmayıp rağbet de çok olunca fiyatlar tavan yaptı. Bu durum da tabi ki girdilerin de etkisi var ama tek sebep o değil. Örnek vermek gerekirse geçen yılın girdileriyle üretilmiş patates ve soğan şu anda depoda.

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Fakat ilk çıkan Hatay, Mersin ve Adana tarafındaki soğan ve patatesin hasadı hava şartlarının soğuk olmasından dolayı gecikti. Depodaki ürünler de biraz daha değer kazanmış oldu. Dolayısıyla bu fiyatlar da düşecektir, böyle kalmayacak. Havalar ısındıkça fiyatlar ister istemez aşağı çekilecektir. Sebze işinin kanunu budur. Ne yazık ki son günlerde, 'Sebze fiyatları uçtu gitti, battık, bittik' gibi karamsar bir hava çiziyorlar. Bu da doğru bir şey değil. Eğer bir doğal afet yaşanmazsa Türkiye'de sebze yönünden bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Belki de geçen yaz mevsimindeki fiyatlara da sebze yiyebiliriz" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı