Hastane Süreci ve Yaşananları Madde Madde ve Belgeleri İle Açıkladı


Gündem 1.05.2020 21:22:00 0
Hastane Süreci ve Yaşananları Madde Madde ve Belgeleri İle Açıkladı

Değerli Burdur Kamuoyu ve Basın Mensuplarımız;

‘’TARLADA İZİ OLMAYANIN, HARMANDA YÜZÜ OLMAZ...’’

HASTANE YATIRIMIMIZDA İZİ OLMAYAN İSTEMEZÜK ANLAYIŞININ SÜRECİ; Maalesef uzun zamandır yeni yapılacak hastanemizin yapılmaması İçin CHP belediyesi ellerindeki bütün imkânları ve kozlarını kullanarak engellerken ve geçtiğimiz yıl seçim çalışmalarında dahi YENi HASTANEMİZİ yapacağımız ATATÜRK MAHALLESİNDE “altyapıyı yapamayız ve hastanenin burada olmasından mahallemiz rahatsız olacak ve mahalleden kaçış başlayacak “diye propaganda yapanlar şimdi kalkmış hastane yapımından PAY KAPMAYA, ŞAPKA KAPATMAYA kalkıyorlar.

Değerli Burdur Kamuoyu,

Yeni Hastanemiz konusunda Milletvekilimiz Bayram Özçelik’in hassas bir şekilde takip ederek ve Sağlık Bakanlığı yetkilerinin bir çok kez Yeni Mahallede mevcut (eski) hastahanemizin yerini incelemelerde bulundurmasını sağlamış, toplam 34 Dönümde kalmış, Sağlık Bakanlığının istediği en az 50 dönüme ulaşamamıştır, buna rağmen 2 defa Bakanlık ihaleye çıkarak bu arazide (mevcut eski hastane arazisinde) Zemin Etüd Çalışmalarını da yaptırmıştır, fakat uygun olmadığı konusunda çeşitli nedenlerle (arazinin küçüklüğü, mevcut hastanenin faal olduğu için taşınma sorunu vb) farklı zamanlar da ve farkı heyetler ile bakanlığımızın kriterleri baz alınarak olamayacağı konusunda raporlar tutularak bildirilmiştir. Aynı zamandan 2007 Deprem Yönetmeliği Yayınlanınca geçmişte bu hastahane Yapılırken Tuğlalı halde tam 14 yıl  İnşaatı  bekleyen ve 1990’ların başında tamamlanan ESKİ Hastanemizin Bu Yönetmeliğe Göre 2013 Yılında Sağlık Bakanlığı Tarafından Kurulan Komisyonca Sağlam Bina Olmadığına Karar Verilerek, Yıkım kararı Sağlık Bakanlığında Kurulan Komisyon Tarafından Alınmıştır.

Bu raporlar üzerine 2015 yılında Burdur Sağlık il Müdürlüğü ile Burdur Belediyesi; Tefenni-Yeşilova yolunda Sultan deresi mevkiinde belediyeye ait 47 dönüm arazinin yeni mahalledeki Camlı Hastane ve yaklaşık 13 dönümü arazisiyle Belediyeye verilerek takası konusunda görüşmeler yaparak Dönemin Burdur Valisi ile Burdur Belediye Başkanı protokol yapmıştır. (Belgeleri mevcuttur) Fakat Burdur Belediye Başkanı bir yıl boyunca takas işlemlerinden geri durmuştur. Camlı Bina ile Arsalara biçilecek değeri bahane Ederek, Buna  Bayram Özçelik Vekilimiz Belediye Başkanını defaaten arayarak, Belediyeden hiçbir kuruş ödeme yaptırılmadan bu takas yaptırılacak demesine rağmen, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin büyük çoğunluğu bizim haberimiz yokken 47 dönüm yerin protokolünü niye imzaladın diyerek Başkana karşı çıkması İle Belediye Başkanı Tefenni Yolu üzerindeki alana yapılması, Hükümetimizin Burdur için hayati öneme sahip yatırımını oyalamış ve dolaylı olarak engellemiştir.

Haziran 2016 daki Burdur Belediye meclisinde Burdur belediye Başkanına işleri hızlandırmak ve Burdur Belediye Başkanın Meclisten yetki almadan protokol yaptığı için, yetki vererek hastane Arazisinin takas işlemlerinin artık bitirmesini ve bu konuda arkasında destek olduğumuzu söylediğimiz halde kendisi kendi grubuyla anlaşamadığını bizlere bahane ederek yine topu taca atmıştır. (Meclis görüşme tutanakları ektedir)

Protokolden vazgeçen Belediye Başkanına Atatürk Mahallesindeki göl kenarındaki arazide işlemler başlamadan önce özellikle AK Parti Burdur Milletvekilimiz Bayram Özçelik tarafından Burdur Belediyemizden mevcut eski hastane yerinin sağlık il müdürlüğünün karşısındaki Çatalpınar’ı kavşağından ESKİ ANTALYA CADDESİ TARAFINA yeşil alanlar dahil edilerek genişletme yönünde plan değişikliği çalışması yapılmasını istemiş fakat bu konuda BELEDİYE BAŞKANI Mühendisler uygun görmüyor diyerek yine olumsuz cevap vermiştir.

3 yıldır (2014-2015-2016) yapılan çalışmalarda hem belediyemiz, hem devletimiz hem de teşkilatımızla hastane yeri için görüşmeler yapılmış fakat hemen yapımına uygun bir yer bulunamamıştır ve son olarak Dönemin Milli Savunma bakanı Fikri Işık beyle yapılan görüşmelerde göl kenarında bulunan 241 dönüm askeri alandan yaklaşık 86 dönüm arazinin hazineye devir etme sözü ile göl kenarında Nitelikli hastane konseptinde sağlık bakanlığımızdan bir proje sözü alınarak işlemlere 27 Kasım 2016 tarihinde başlanmıştır. Bütün bu gelişmelerden hem belediyemiz hem de kamuoyu haberdardır ve Burdurlu hemşehrilerimiz yeni hastane konusunda belirsizliğin giderilerek beklentilerin karşılandığını o dönem de görmektedir.

15 Mart 2017 tarihinde Savunma Bakanlığından, Sağlık Bakanlığına yer tahsisi gerçekleştirilmiş ve 2017 Mayıs ayı içerisinde ise yeni hastanemizin proje ihalesi gerçekleşmiştir.

Yeni Hastanemizin projeleri hazırlanırken aynı zamanda tahsisi gerçekleşen 86 dönüm arazinin belediye imar planına sağlık alanı olarak işlenmesi için Burdur Belediyesi meclisine onaya gönderilmiş ve maalesef 2017 Kasım ayı belediye meclisinde CHP Meclis üyelerinin çekimser oy çoğunluğu ile imar planına işlenmesi REDDEDİLMİŞ ve halkın sağlığı için bütün uyarılarımıza rağmen hastanenin yeni belirlenen alana yapılması engellenmek istenilmiştir.

AK Parti Burdur Milletvekilimiz Bayram Özçelik’in yoğun gayreti ile belediye meclisinde engellenen imar planı onayını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünden 09.01.2018 tarihinde Bakanlığımızca (RESEN) onaylatılarak Burdur Belediyesi imar planına işlenmiştir.

2018 yılı ihale hazırlıkları yapılırken erken seçim kararı ve seçim sonrası ABD Başkanı Trump’ın Türk Lirasına müdahale tweeti ve ekonomik saldırılar nedeniyle Ekonomik daralma yeni kamu yatırımlarının durdurulması sonucu ihalemizi üzülerek yapamadık.

İl başkanı olarak şahsım, Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile Cumhurbaşkanımıza yoğun bir şekilde Hastane ihalemize çıkılmasını istememiz ve ısrarımız sonucu Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın talimatı ile sadece Türkiye de iki şehrimize yeni hastane inşaat ihalesine çıkılıp yapılmasına izin verildi. Bunlardan biri BURDUR diğeri YALOVA oldu. 21 Aralık 2018 tarihinde yeni hastane ihalemiz yapıldı. Fakat ihaleye alan firmaya karşı, ihaleye giren diğer firmaların itirazları ve konuyu mahkemeye taşıması sonucu ile 2017 yılında yapılan yeni Hastanemizin projelerinin de 2019 yılı yeni deprem yönetmenliğine ve 300 yataklı Hastanemizin 400 yataklı olarak revizesi ve kapasite Olarak 475’e çıkarılması için revize edilmesi istenmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığımız ihaleyi iptal etmiştir.

Sağlık Bakanlığımız yeni deprem yönetmenliğine ve 400 yataklı olacak şekilde projeleri revize ederek 25 Aralık 2019 tarihinde tekrar ihale etmiş ve bütün itirazlar değerlendirildikten sonra ihaleyi alan firma ile 22 Nisan 2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. 29 Nisan 2020 çarşamba günün de bakanlık yetkililerince ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılmıştır.

400 yataklı (475 yatak kapasiteli) YENİ DEVLET HASTANEMİZİN 2015’ten bu yana serüveni bu şekildedir.

Tarlada izi olmayanları Özetlersek;

1- Belediye arsası ile Camlı yeni hastane ve yaklaşık 13 dönüm arsasının takas protokolü yapılmasına rağmen takas yapılmayarak 1,5 yıl CHP Belediyesi tarafından oyalandırıldı.

2- Milletvekilimiz Bayram Özçelik’in Mevcut eski devlet hastanesinin alanının Eski Antalya Caddesine doğru genişletilerek büyütülme teklifine CHP Belediye Başkanı tarafından olumsuz cevap verildi.

3- Atatürk Mahallesine yapılması planlanan 86 dönüm askeri alanın sağlık tesisi olarak imar planına çekimser oy vererek oy çokluğu ile geçmesi engellendi ve yapılmaması tavrı açıkça CHP Belediye Meclis üyeleri tarafından gösterildi.

4- 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde “Atatürk Mahallesine hastane yüzünden huzurları kaçacağı ve alt yapısını karşılayamayacağını (İmamoğlu gibi), mahallelilerin yoğunluktan buradan kaçacağı” CHP yönetimi ve Belediye başkan adayı Mahallede seçim propagandası yaptılar.

Görüldüğü üzere bunların Tarlada izleri asla olmadı bu nedenle Cumhurbaşkanımızın BURDUR’umuza DEV HİZMETİNDE asla yüzleri olamaz ve rol çalmalarına, pay kapmalarına ASLA İZİN VERMEYİZ...

Kısacası geçmişte yapılan engelleme eylemleriyle İSTEMEZÜK ANLAYIŞLARI olduğu halde ucuz bir siyasetle CHP yönetimi tarafından ÇARK EDEREK pay kapma çabası içine girerek yapılan talihsiz açıklamalarında da gösteriyor ki AMAÇ ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEKTiR…

Bu vesileyle CUMHURBAŞKANIMIZIN seçim vaadi olan YENİ HASTANEMİZİN bu zorlu sürecinde büyük gayret gösteren Başta birbirinden değerli Burdur Milletvekillerimiz Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Değerli Valimiz Hasan Şıldak’a, Sağlık İl Müdürümüz ve ekibine çok teşekkür ederim.

Tüm engellemelere rağmen AK PARTi Hükümetimizin Burdurumuza yatırımları devam edecektir. Yaparsa Yine AK PARTi yapar...


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü