HASTANELER İÇİN NORMALLEŞME TAKVİMİ BELLİ OLDU


Gündem 19.05.2020 03:09:00 0
HASTANELER İÇİN NORMALLEŞME TAKVİMİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanlığı’nın normalleşme takvimine göre 1 Haziran’dan itibaren hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin gevşetilmesi planlanıyor. Plana göre pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak, diğer hastaneler hazirandan itibaren corona virüs öncesindeki gibi hasta kabul edebilecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın bakanlıklarla dinamik şekilde izlediği corona virüs planına göre sağlık sistemindeki normalleşmenin haziranda başlatılması öngörülüyor. Sağlık sisteminin normalleşme takvimine göre, 1 Haziran’dan itibaren pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak. Sadece İstanbul ve Ankara gibi vaka sayılarının nispeten fazla olduğu illerde pandemi hastaneleri olacak.

HİJYEN DESTEĞİ TALEBİ

Salgın döneminde nakit akışının bozulduğuna dikkat çeken sağlık sektörü ise Cumhurbaşkanlığı’ndan ve Sağlık Bakanlığı’ndan SUT fiyat artışlarının her yıl makul düzeye endekslenmesini, 3 aylık dönem için geçmiş bir yılın SGK faturalarına göre ödeme yapılmasını ve hijyen tedbirleri nedeniyle artan giderler için destek istedi. Hijyen tedbirleri nedeniyle giderlerin arttığını belirten sektör temsilcileri, düşmeyen aylık cari giderler nedeniyle destek talep etti.

Sektör temsilcileri, hükümetten mart, nisan, mayıs ayını kapsayan 3 aylık dönemde SGK prim ödemelerinin işsizlik fonundan karşılanmasını, 3 aylık dönem için geçmiş bir yılın ortalama SGK faturasının global bütçe olarak belirlenip ödenmesini, SUT fiyat artışlarının her yıl makul bir artışa endekslenmesini ve COVID-19 sürecinde yerli malzeme üretiminin teşvik edilmesini istedi.

Serik’te geleneksel yün eğirme geleneğini yaşatıyor Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Ali Kara, geleneksel yöntemlerle yünü ipliğe dönüştürerek şapka ve çorap örüyor. Kara, el emeğiyle geçmişten gelen yün eğirme geleneğini yaşatmaya devam ediyor.
Antalya Aksu ve Isparta Aksu belediyeleri kardeş oldu Isparta Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman ve meclis üyeleri, Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ı ziyaret ederek iki isim kardeşi ilçe arasında iş birliği ve dayanışma mesajı verdi.
Bakan Işıkhan Isparta’da bir dizi ziyarette bulundu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Isparta’da Valilik, AK Parti İl Başkanlığı ve Belediye’yi ziyaret ederek iş dünyası temsilcileri, sendikalar, gençler ve kadın kuruluşlarıyla bir araya geldi; kentte istihdam ve sosyal politikala
Sivaslı yönetmenden dikkat çeken Broadway müzikali Dünyaca ünlü Broadway müzikali ''Jekyll & Hyde'' yeni prodüksiyonuyla ve yenilen kadrosuyla prömiyer yaptı.
TİMBİR 3 Yaşında: Dijital Medyada Kurumsallaşma Vurgusu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, birliğin 3. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, internet gazeteciliğinde kurumsallaşma ve etik habercilik adına önemli adımlar attıklarını belirt