HASTANELER İÇİN NORMALLEŞME TAKVİMİ BELLİ OLDU


Gündem 19.05.2020 03:09:00 0
HASTANELER İÇİN NORMALLEŞME TAKVİMİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanlığı’nın normalleşme takvimine göre 1 Haziran’dan itibaren hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin gevşetilmesi planlanıyor. Plana göre pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak, diğer hastaneler hazirandan itibaren corona virüs öncesindeki gibi hasta kabul edebilecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın bakanlıklarla dinamik şekilde izlediği corona virüs planına göre sağlık sistemindeki normalleşmenin haziranda başlatılması öngörülüyor. Sağlık sisteminin normalleşme takvimine göre, 1 Haziran’dan itibaren pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak. Sadece İstanbul ve Ankara gibi vaka sayılarının nispeten fazla olduğu illerde pandemi hastaneleri olacak.

HİJYEN DESTEĞİ TALEBİ

Salgın döneminde nakit akışının bozulduğuna dikkat çeken sağlık sektörü ise Cumhurbaşkanlığı’ndan ve Sağlık Bakanlığı’ndan SUT fiyat artışlarının her yıl makul düzeye endekslenmesini, 3 aylık dönem için geçmiş bir yılın SGK faturalarına göre ödeme yapılmasını ve hijyen tedbirleri nedeniyle artan giderler için destek istedi. Hijyen tedbirleri nedeniyle giderlerin arttığını belirten sektör temsilcileri, düşmeyen aylık cari giderler nedeniyle destek talep etti.

Sektör temsilcileri, hükümetten mart, nisan, mayıs ayını kapsayan 3 aylık dönemde SGK prim ödemelerinin işsizlik fonundan karşılanmasını, 3 aylık dönem için geçmiş bir yılın ortalama SGK faturasının global bütçe olarak belirlenip ödenmesini, SUT fiyat artışlarının her yıl makul bir artışa endekslenmesini ve COVID-19 sürecinde yerli malzeme üretiminin teşvik edilmesini istedi.

Yalvaç–Akşehir Yolunda Kar Uyarısı Yalvaç ile Akşehir arasındaki Cankurtaran Köy Yolu’nda kar yağışı etkisini sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre yol ulaşıma açık durumda bulunurken, bölgede yer yer buzlanma ve kaygan zemin oluştuğu bildirildi.
Burdur OSB’de mermer fabrikasında kaza: 5 işçi yaralandı Burdur 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir mermer fabrikasında kesim sırasında devrilen bloktan kopan parçaların isabet etmesi sonucu 5 işçi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Burdur'da güvenlik ve koordinasyon masaya yatırıldı Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan başkanlığında düzenlenen toplantılarda, kentin asayiş düzeni ve ilçelerdeki yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Başkan Başdeğirmen’den Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e destek Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik hakaret içerikli söylemlere tepkiler sürerken, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kıyafet üzerinden siyaset yapılmaz, hizmet konuşulur” diyerek kad
AK Parti Antalya: Afetten Etkilenen Çiftçimize Destek Sürecek Antalya’da hortum ve su baskınlarında 2 bini aşkın çiftçinin 9 bin dekar serası zarar gördü; Milletvekili Atay Uslu, devlet desteğinin süreceğini açıkladı.