Hava Durumunda 'Kırmızı kod' bakın ne anlama geliyormuş


Yaşam 12.12.2019 00:52:00 0
Hava Durumunda
CNN Türk’ün hava durumu sunucusu, meteoroloji mühendisi Bünyamin Sürmeli, Meteoroloji’nin Antalya’daki kırmızı kodluk alarmı için, “Renk kodu yeni bir uygulama. Panik yapmaya gerek yok. Bir tehlike söz konusu değil” dedi. 

Bünyamin Sürmeli, canlı yayına katıldığı TV programında sunucunun, “Antalya’da beklenen ‘Kırmızı kodlu hava durumu” sorusu üzerine, “Paniğe kapılacak bir şey yok. Meteoroloji Genel Müdürlüğü renkli kod sistemine yeni geçti. Bu nedenle “Tarihinde ilk kez kırmızı kodlu alarm var” denildi. Yoksa yağması beklenen yağış miktarının iki katı yağışlar da yaşandı” dedi.

Uçakla muhabir göndermişler

Bunun üzerine sunucu, “Meteorolojinin bu uyarısı nedeniyle Antalya’ya uçakla muhabir gönderdik. Oradan hareketli görüntüler bekliyorduk” demesi üzerine Sürmeli, “Öyle görüntülerin geleceği bir durum söz konusu değil. Ama yine de önlem almakta yarar var” diye konuştu. 

 

Valilik kriz masası bile kurdu

Meteoroloji’nin kırmızı kodlu uyarısı Antalya’da tüm kamu kurumları önlemler almış, Valilikte kriz masası oluşturulmuş, itfaiyede izinler kaldırılmış ve vatandaşlarda ciddi endişeler oluşmuştu. Okulların kapatılmaması nedeniyle vatandaşların önemli bir bölümü de çocuklarını okula göndermemişti. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor