“HAYATIMIN DENETİMİ ELİMDE” PROJESİ BU KEZ ISPARTA’DAKİ DEZAVANTAJLI KADINLARIN HAYATINA DOKUNUYOR

“HAYATIMIN DENETİMİ ELİMDE” PROJESİ BU KEZ ISPARTA’DAKİ DEZAVANTAJLI KADINLARIN HAYATINA DOKUNUYOR.


Yaşam 9.11.2021 19:49:00 0
“HAYATIMIN DENETİMİ ELİMDE” PROJESİ BU KEZ ISPARTA’DAKİ DEZAVANTAJLI KADINLARIN HAYATINA DOKUNUYOR

“HAYATIMIN DENETİMİ ELİMDE” PROJESİ BU KEZ ISPARTA’DAKİ DEZAVANTAJLI KADINLARIN HAYATINA DOKUNUYOR

 
KADEM Temsilcilikleri öncülüğünde başlatılan "Hayatımın Denetimi Elimde" projesi, uygulandığı illerde büyük ses getirmeye ve örnek proje olarak diğer illerde de uygulanmaya devam ediyor. 
Proje bu kez Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Isparta İl Temsilciliği, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, iş birliğinde hayata geçiyor. Denetimli serbestlik tedbiri almış kadın hükümlülerin topluma kazandırılmasının amaçlandığı “Hayatımın Denetimi Elimde” projesinin Isparta’da uygulamaya geçebilmesi için 9 Kasım’da bir protokol imzalanacak ve sonrasında Isparta ilinde de hayata geçirilecek.  
Denetimli Serbestlik altındaki kadın hükümlülerin bir meslek sahibi olmamaları ya da mesleki yeterliliklerinin bulunmayışı onları toplumda dezavantajlı konuma düşürmekte. Bu da onların sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonda güçlüklerle karşılaşmalarına neden olmakta. Kadın hükümlülerin toplumsal hayata uyum noktasında karşılaştıkları sorunları en aza indirmek amacıyla uygulamaya geçirilen “Hayatımın Denetimi Elimde” projesi için, hükümlülerin eğitim ve istihdam süreçleri 24 aylık bir program çerçevesinde planlandı.
Proje kapsamında, KADEM Temsilciliğinin öncülüğünde düzenlenecek eğitimlerde, “Kendini Tanıma”, “Düşüncelerini Anlama ve Yönetme”, “Duygularını Fark Etme ve Zor Duygularla Başa Çıkma”, “Kendine ve Başkalarına Karşı Nezaketli İletişim”, “Kendi Geleceğini Kurma ve Gelişen İnsan Olma”, “Kadın Yasal Haklar Eğitimi”, “Sosyal Haklar ve Kamuya Erişim Eğitimi”, “Aile İçi İlişkiler ve İletişim”, “Hijyen Eğitimi”, “Kadın Sağlığı” gibi başlıklar altında eğitimler verilecek. Ayrıca İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, meslek edinmek ya da çalışmak isteyen kursiyerlere istihdama yönelik olarak mesleki eğitim kurslarına ve işbaşı eğitim programlarına başvuruları alınıp katılımları sağlanacak.  
Kadınlara mesleki eğitim ve istihdam imkanları sunarak, kadın bazlı mükerrer suçların önüne geçerek, kadın hükümlülerin topluma entegrasyonu konusunda farkındalık oluşturularak yaşam kalitelerinin arttırılmasının hedeflendiği programla, toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların durumlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
UNDP Türkiye'den 'iklim eylemi' daveti UNDP Türkiye'den 'iklim eylemi' daveti
Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek
Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme
Adıyaman'da firari zanlı yakalandı Adıyaman'da firari zanlı yakalandı