"Her yüzyılın Yunus Emreleri vardır"

Türk tasavvuf edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı münasebetiyle gerçekleştirilen BALKANTÜRKSİAD’ın çevrim içi etkinliğine katılan Prof. Dr. Mustafa Kara, "Her yüzyılın Yunus’ları vardır. Sadece biz göremiyoruz"


Gündem 26.04.2021 19:00:00 0

BURSA (İGFA) - Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD), pandemi sebebiyle online olarak yapmayı sürdürdüğü e-sinerji toplantısının konuğu, araştırmacı, yazar ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara oldu.

BALKANTÜRK Akademi Başkanı, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatma Akalp moderatörlüğünde gerçekleşen programda açılış konuşmaları sonrasında söz alan araştırmacı yazar emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, etrafta o kadar çok Yunus var ki farkında bile değiliz ifadelerini kullandı. "Her yüzyılın Yunus’ları vardır. Keza Emirsultan’lar, Hacı Bektaş-ı Veli’ler de vardır. Bunların nesli tükenmiş değildir" diyen Prof. Dr. Kara, "Sadece biz göremiyoruz, es geçiyoruz, ilgilenmiyoruz, okumuyoruz. Biz denizde olup da denizde olduğunu bilmeyen balıklar gibi olduğumuz için farkında değiliz. Yoksa bu güzel insanlar dün vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Mesele onları arayıp bulabilmekte" diye konuştu.

"PANDEMİDEN GÜZELLİK DOĞACAK"

Her sıkıntının içerisinden bir güzellik doğduğunu ifade eden Kara, bu yüzyılın bir belası olan pandeminin içerisinden de mutlaka bir güzellik doğacağını belirterek, "Bu pandemi denen celali tecellinin içerisinden hangi güzellik doğacak hep birlikte göreceğiz" dedi.  

Çevrimiçi bağlantıyı dernek merkezinden yapan Prof. Dr. Mustafa Kara’ya BALKANTÜRKSİAD YK Başkanı Fatih Şakir tarafından günün anlam ve önemine binaen hediye takdim edildi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı