Siyaset

Siyaset Haberleri

HERKES KARAKTERİNİ SERGİLİYOR


Siyaset 27.09.2021 21:24:00 0
HERKES KARAKTERİNİ SERGİLİYOR

Toki inşaatı hızla yükseliyor. Belirlenen vaat edilen zamanda hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecek. Doğalgazın önümüzdeki yıl Eğirdir'e ulaşacağı vekillerimiz tarafından açıklanıp güvence altına alındı. Sırada 600 kişilik öğrenci yurdu tesisi var. Kısa zamanda Belediyemiz tarafından yer tahsisi yapılan arsada inşaatı başlayacak. Yurt inşaatının bitip hizmete açılacağı vakte kadar KYK'dan Eğirdir Kontenjanından Eğirdir’de yüksek öğrenimine devam eden öğrencilerimizin ulaşımını belediyemiz üstlenecek.  Halkımıza vaat edilen her ne varsa birer birer gerçekleşiyor. Malumunuz olduğu üzere bütün dünya ülkeleri tüm enerjisini korana musibetini ortadan kaldırmak için harcıyor. Hal böyleyken ülkemizde ve dünyada emsali görülmemiş salgın hastalıkla mücadele dolayısıyla tüm projeler askıya alınıp ötelenirken ülkemiz ihracat rekoru kırıyor. Belediyemiz vaatlerini bir bir gerçekleştiriyor. Yüzyılda bir gözüken salgın hastalık döneminde dahi Eğirdir Belediyemiz bütün imkanlarını seferber ederek belediyenin imkanları ile topyekün hizmet akışına devam ediyor. Hatırlarsanız Korana illetinin ilk yılında belediye personelimiz sokağa çıkma yasağının uygulandığı aylarda halkımıza evlerinde ulaşıp ihtiyaçlarını kalem kalem not edip tedarik edip vatandaşımıza ulaştırmıştı. O günler şükür ki geride kaldı. Korana virüsü hala kol geziyor tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilçemizde. Başa gelen çekilir deyip ülkemiz ve ilçemiz korana ile mücadele ederken bir yandan da projelerimize ara vermeden devam ediyor. Yarı olimpik havuz açılışa hazır. Millet Bahçesi düzenlemeleri devam ediyor. Toki inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Merkezde bulunan karayolu Başkanımız görevi devralır devralmaz silbaştan asfaltlanıp Eğirdir'e yakışır hale getirildi. Küresel ısınmanın getirisi olan gölümüzdeki çekilme ve su kaybına Cumhurbaşkanımız kayıtsız kalmadı. Isparta'da bulunan Eğirdir Gölü ve Gölcük Krater Gölü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre doğal sit alanı 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi. Tarım Orman Bakanımız "Eğirdir Gölü için ne gerekiyorsa yapıp uygulayacağız" deyip bu doğrultuda kararlar alıp kararnameler yayınladı. Olağanüstü zamanların illetlerin içinde yol alırken olağanüstü hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz. Herkes işini yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Bütün dünya ülkeleri olduğu gibi ülkemiz ve ilçemiz zor dönemlerin içinden geçerken  Ülkemiz ve ilçemiz halkımıza yakışan hizmetleri aksatmadan devam ettiriyor. Bu hassas dönem de bazı odaklar da işine devam ediyor, yani herkes karakterini sergiliyor.

Hem de TOKİ, Millet Bahçesi, Yüzme Havuzu, Kanalizasyon, Doğalgaz, Alt yapı ve üst yapı olmak üzere daha bir yığın projenin hayata geçmesi an meselesiyken. Bu odaklar hayal satıyor, hayallerini Eğirdir halkı bitirdi. Yine yeniden deneyecek tabi ki bu şer odakları. Öğrenci sayımız yükseldi, bunu da Veli Başkan gerçekleştirdi. Daha çok öğrenci ilçemize gelsin diye yurt yapımı çalışmalarına yer tahsisi yaparak hem de göreve geldiği ilk günlerde başladı. Gelen öğrencilerimizi, misafirlerimizi sokakta yatıracak halimiz yokya. Yıkılmaya yüz tutmuş sağlıksız eski binaları layık görüyor at gözlüğüyle bakanlar. Ve hele ki geçtiğimiz yıl mevcut öğrenci sayısının üstüne ilave öğrenci gelerek artıran Veli Başkan’a bu eleştiriyi yapıyorlar, hem de ilçemizdeki tüm devlet yurtları, tüm apartlar dolmuş vaziyeteyken yapıyorlar bu vicdansızlığı.

Birde şu ayrıntıya bakın Eğirdir esnafı için Veli Başkan ve ekibi bakın nasıl bir karar aldı.  Esnaflar lehine alınan kararla ilçemiz de otopark ücretleri kaldırıldı, aylık gecikme zammı yüzde 5’ten yüzde 1,60’a düşürüldü, hafta tatili ruhsat harçları kaldırıldı, 2020’de 3 aylık kiraları terkin edildi, kira artış oranları yüzde 30’dan yüzde 12’ye düşürüldü, içme suyu bedelleri yüzde 30 düşürüldü, esnaflar lehine alınan bu kararların belediyeye maliyeti 10,5 milyon, kim 10,5 milyonunu bir kalemde siler, hangi kurum siler bir düşünün sevgili Eğirdir’liler.

Bakın Veli Başkanın yaptıklarına hele bir bakın daha bu yazdıklarım 10’da biri değil, zamanı geldiğinde onları da yazacaz. Bir taraftan Eğirdir halkımızın önümüzdeki süreçlerde huzurlu ve yaşam kalitesi yüksek bir yaşam sürmeleri için çalışmasının yanında İlçemizde yer tahsisi yapılarak Turizm Fakültesi öğrencilerimiz için 3 milyon 200 bin TL. harcama yapılarak binaları hazırlanıyor.

Allahın izniyle halkımızın bize verdiği güven ve yetkiyle hizmetlerimiz devam edecek. Allah yar ve yardımcımız olsun. Veli Başkan ve ekibi halkının yanında onlara en iyi hizmeti bütün bu saydığımız olumsuzluklara rağmen vermeye devam ediyor, edecekte. Bu tabiî ki bir müjde büyük hayallerle, umutlarla Eğirdir’e okumaya gelecek öğrencilerimiz geçici olarak Isparta'da konaklayacak, en azından yeni yurt yapımı bitinceye kadar hem hepsi değil gidip gelecek olan yurt çıkmamış öğrencilerimiz bunlar.

Onlara sokakta yat demekte akıl işi değil. Ama kendine yakışan hareketleri yapmaya devam edenler anladıkları gibi anlıyor bu çalışmayı. Hem de utanmadan bunu siyaset zannediyor. Ses’siz yığınlarımız, halkımız neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Tabiî ki herkes kendine yakışanı yapmaya da devam edecek. Başkan Veli GÖK'ü tanımayanlar  için yazıyorum, Türkiye'de bir ilki başararak eski Belediye Başkanlarının videosunu yaparak tarihe geçmiştir. VİDEO AŞAĞIDADIR  Sevgilerimle. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!