"Hızlı tren Sivas için büyük avantaj olacak"

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, hızlı trenin Sivas’a gelmesi ile birlikte öğrencilerin günübirlik olarak Ankara’ya gidip gelebileceğini söyledi.


Gündem 23.02.2021 14:00:00 0

SİVAS (İGFA) - Hızlı trenin SAGE, ROKETSAN ve TAYİ’nin önünden geçtiğini aktaran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, bu durumun büyük bir avantaj olacağını söyledi. Sivas’ta üniversitede eğitim gören öğrencinin hızlı tren aracılığı ile kısa sürede Ankara’ya giderek hocaları ile tez çalışması yapıp akşam evlerine tekrar dönebileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kul, Ankara’daki savunma şirketlerinde görevli insanlarında rahatlıkla Sivas’a gelebileceğini hatırlattı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek verdiği YÖK Anadolu Projesine de ağırlık vereceklerini anlatan Prof. Dr. Mehmet Kul, "Gelişmiş belirli kadrolara ulaşmış üniversitelerde yeni kurulan üniversiteler birlikte çalışacak. Adeta yeni kurulan üniversiteye hamilik yapacak. Akademisyenleri ile birlikte yeni açılan üniversiteye destek verecek ve laboratuvarlarını açacak. Hızlı tren sayesinde YÖK Anadolu Projesini hayata geçirdiğimizde ODTÜ’deki hocaları veya öğrencilerin ODTÜ’ye gidip gelmesi çok iyi olacak” diye konuştu.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı