Hobi olarak başladı, kendi işinin patronu oldu


Yaşam 16.12.2019 00:44:00 0
Hobi olarak başladı, kendi işinin patronu oldu

Antalya'da hobi olarak başladığı el işlerini geliştiren Sanem Çizme, dükkan açıp kendi işini kurdu.

Özel sektörde çalışırken bebek sahibi olan ve bir süre iş hayatından uzaklaşan evli ve bir çocuk annesi Çizme, hobi olarak takı, makrome, bebek, pazar çantaları gibi el işleri yapmaya başladı. El işlerini geliştiren Çizme, yaptığı ürünleri satmak için önce Kadın İş Gücü Geliştirme Merkezine (KİGGEM) başvurdu.

Merkezde, "pazar analizi", "rekabet" ve "mali planlama" gibi eğitimler alan Çizme, uzun zamandır yaptığı el işi ürünlerini satabileceği bir dükkan açtı.

Kadın girişimci Çizme, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden beri el işlerini sevdiğini, dikiş, örgü, takı gibi uğraşlara ilgisi olduğunu söyledi.

"HOBİ KAFALI" İSMİNİ VERDİ
Hobisini iş hayatına taşıyarak kendi işini kurduğunu anlatan Çizme, "Hobi Kafalı" adını verdiği iş yerinde daha fazla üretim yaparak, satışa sunduğunu belirtti.

"FARKLI PROJELER HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUM"
Ürünlerinin tamamen el emeği olduğunu söyleyen Çizme, "Takılar, tokalar, makrome, kilim dokuma aparatı, yün asistanı, tekstil ürünleri, ahşap çantalar, el yapımı bebekler, üzerlikler, el yapımı ve pazar çantaları satıyorum. Bir sonraki hedefim hobi el işi atölyeleri kurmak. Makrome, duvar süsü, kilim dokuma, çanta, ahşap oyma atölyesi gibi birbirinden farklı projelerimi de hayata geçirmek istiyorum" diye konuştu.

Hobi olarak başladı, kendi işinin patronu oldu
KİGGEM Proje Koordinatörü Seçkin Çelik de Çizme'nin kendi iş yerini açmasından gurur duyduklarını, işletmenin sürdürülebilir olması için e-ticaret eğitimiyle sosyal medya ortamında ürünlerin görünürlüğü konusunda danışmanlık hizmeti vereceklerini aktardı.

Kepez’de bayram öncesi tatlıcılara sıkı denetim Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan bayram öncesinde ilçe genelindeki tatlı üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Hijyen, ürün kalitesi ve fiyat etiketi kontrolleri titizl
ABB davasındaki tutuksuz sanıklar hakim karşısında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki “Rüşvet ve Yolsuzluk” Davasında Tutuksuz Sanıklar Hakim Karşısında
“Vatan için canını verenlerin emanetine saygı, milletin en kıymetli borcudur” Vali Erin, Şehitleri Anma Günü’nde şehit yakınları ve gazilerle buluşarak, "Sizler bizlere vatanımızın en kıymetli emanetisiniz" dedi. Ziyaret, hem duygusal hem de onurlu anlara sahne oldu.
İlker Arslan ve Fazlı Ateş tahilye oldu Antalya'da Rüşvet ve yolsuzluk davasında eski İl Emniyet Müdürü İlker Arslan hakkında tahliye kararı çıktı. Beklenen karar sonrası Arslan’ın emniyetteki görevine dönüp dönmeyeceği merak konusu olurken, iş insanı Fazlı Ateş...
Arife günü 3 halk pazarı kurulacak Isparta’da Ramazan Bayramı öncesinde halk pazarlarının nerelere kurulacağı belli oldu. Isparta Belediyesi ve Isparta Sebzeciler ve Manavcılar Odası’nın aldığı karar doğrultusunda arife günü 3 farklı noktada halk pazarı kurulacak.