Gündem

Gündem Haberleri

Hulusi Akar’dan Libya mesajı


Gündem 12.06.2021 15:30:00 0
Hulusi Akar’dan Libya mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye, 500 yıllık tarihi kardeşlik bağı bulunan Libyalı kardeşlerinin yanında olmaya devam edecek. Türkiye Libyada yabancı güç değildir. Türkiye, Libyanın kendi kendine yetebilecek bir seviyede olması için gayret ediyor." açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret etti, Türkiye-İtalya maçını Libya açıklarındaki TCG Gelibolu Fırkateyninde bahriyelilerle izledi. Libya halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Akar, "Türkiye, Libyanın kendi kendine yetebilecek bir seviyeye ulaşması için gayret göstermeye devam ediyor." dedi.

Bakan Akar, dün İtalyanın Sicilya Adasında İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile gerçekleştirdiği üçlü görüşme sonrasında Libyaya geçti. Mitiga Havalimanında Libyalı ve Türk yetkililer tarafından karşılanan Akar, Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında helikopterle Libya açıklarındaki TCG Gelibolu Fıirkateynine giden Akar, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı, personelle bir araya geldi. Türkiyenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde uluslararası alanda bir özne olduğunu belirten Akar, etki ve ilgi alanı genişleyen Türkiyenin bölgesel, küresel barış ve istikrar için önemli sorumluluklar üstlendiğini, üstlenmeye devam ettiğini bildirdi.

Türkiye ve Libya arasındaki 500 yıllık kardeşlik bağlarına vurgu yapan Akar, "Libyalı kardeşlerimizin yanındayız" diye konuştu.

"Sizlerin Libyadaki varlığı kardeşliğimizin, dostluğumuzun ve dayanışmamızın en önemli nişanesidir" diyen Akar, "Türkiye Libyada yabancı güç değildir" ifadesini kullandı.

Libyanın daveti üzerine Türkiyenin ülkeye gelerek ikili anlaşmalara ve uluslararası hukuka uygun şekilde askeri, eğitim iş birliği ve danışmanlık faaliyetlerini yerine getirdiğini aktaran Akar, "Türkiye, Libyanın kendi kendine yetebilecek bir seviyeye ulaşması için gayret göstermeye devam ediyor. Libya birliklerinin uluslararası standartlara ulaşması için eğitim, yardım ve danışmanlık desteğine devam ediyoruz. Amacımız Libyanın birliği, bütünlüğü, barış ve istikrarıdır." açıklamasında bulundu.


FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor
LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni