İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile genelge! Bundan sonra izin istenecek


Gündem 21.01.2020 11:50:00 0
İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, dernek adlarında olduğu gibi sendika adlarında da 'Şehit' ve 'Gazi' kelimelerinin kullanılabilmesi için izin alınmasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Dernekler Kanunu'nun 28'inci maddesinde değişikliğe gidilmişti.

Yapılan değişiklikle dernek adlarında "Şehit" ve "Gazi" kelimelerinin de tıpkı "Türk", "Türkiye", "Milli", "Cumhuriyet", "Atatürk" ve "Mustafa Kemal" kelimelerinde olduğu gibi İçişleri Bakanlığının izniyle kullanılabileceği hüküm altına alınmıştı.

Yapılan bu değişiklik üzerine İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine bir genelge gönderdi. Genelgede; 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ve 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nda hüküm bulunmayan hallerde Dernekler Kanunu hükümlerinin uygulandığı belirtildi. Bu nedenle derneklerde olduğu gibi sendikaların da isimlerinde söz konusu kelimeleri kullanmak istemeleri halinde İçişleri Bakanlığından izin almaları gerektiği vurgulandı.

81 il valiliğine gönderilen genelgede, bu kelimeleri izinsiz kullanan sendikaların uyarılması, uyarılmalarına rağmen kanuna aykırı hareket eden sendika ve sendika yöneticileri hakkında adli ve idari işlem yapılması istendi.

AK Parti Antalya Kadroları Manavgat’ta Düğünde Buluştu Antalya Manavgat önceki dönem ilçe başkanı Ercan Mekteplioğlu’nun oğlu Baybars ile Rümeysa’nın düğününde bir araya gelen AK Parti teşkilatı, geniş katılımla genç çifti tebrik etti.
Başkan Kocagöz’den Kepez’in sanat emekçilerine müjde! Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Mimar Sinan Akademi’yi ziyaret ederek sanat emekçilerine müjde verdi. “Bugün veda için bir araya gelecektik.
Antalya’da öğretmene 19 öğrenciye istismardan 465 yıl hapis Kepez’de görev yaptığı dönemde 28 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle daha önce 636 yıl hapse mahkum edilen öğretmen Mahmut Aydın K., Yargıtay’ın kısmi bozma kararının ardından yeniden görülen davada 19 çocuk için
Antalya ve Isparta’dan KKTC’nin 42. Kuruluş yıldönümü’ne ortak kutlama Antalya ve Isparta’dan temsilciler, KKTC’nin 42. kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı’nı Antalya’daki kabul töreninde kutladı. Isparta Valisi, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla andı.
“Isparta Tarım ve Hayvancılık Fuarı Türkiye’de bir marka oldu” Isparta Tarım ve Hayvancılık Fuarı 20. yılında da göz doldurdu. Başkan Şükrü Başdeğirmen, fuarı ziyaret ederek firma yöneticileri ve çiftçilerle bir araya geldi, Isparta’nın tarımda marka haline gelen fuarını övdü.