Yaşam

Yaşam Haberleri

İcra ilanları yerel gazetelere


Yaşam 12.11.2021 14:01:00 0
İcra ilanları yerel gazetelere

İcra ilanları yerel gazetelere

İcra ilanlarının yayınından yeterince pay alamayan yerel gazetelerin, ilan yayın talepleri karşılık buldu. İdris Taş başkanlığındaki AGC Yönetim Kurulu’nun Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ile yaptığı görüşmeden, icra müdürlüklerinin bundan böyle 500 bin TL’ye kadar olan ilanları yerel gazetelere göndermesi kararı çıktı. İcra satış ilanlarının mahallindeki gazetelerde yayınlanmasına yönelik Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin çabaları sonuç verdi.

9 Ekim’de yapılan genel kurulda göreve seçilen İdris Taş başkanlığındaki Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal’ı ziyareti sırasında gündeme getirdiği ilan yayın talebi olumlu karşılık buldu. Başsavcı İnal’ın hafta başında AGC’ye gerçekleştirdiği iade-i ziyaret sırasında 500 bin TL’ye kadar olan icra satış ilanlarının bundan böyle mahallindeki yerel gazetelerde yayınlanması hususunda icra müdürleri ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek müjdeyi verdi.

YEREL GAZETELER DEMOKRASİNİN KALESİDİR

Başsavcı Halil İnal’ın, ilan yayın taleplerine olumlu karşılık vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AGC Başkanı İdris Taş, halkın haber alma özgürlüğünün vücut bulduğu yerel gazetelerin demokrasimiz için çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi.

Başkan Taş, “İcra ilanlarının ne şekilde ve nerede yayınlanacağına ilişkin yetki, İcra İflas Kanunu gereği elbette icra müdürlüklerindedir. Ancak, kentimiz için kamu yararı gözeterek yayın yapan yerel gazetelerin gelirlerinde icra ilanları önemli bir paya sahip. Bundan böyle 500 bin TL değerine kadar olan icra satış ilanları direk yerel gazetelerde yayınlanacak. Yerel gazeteler, ifade özgürlüğünün vücut bulduğu önemli bir mecra olmasının yanı sıra meslektaşlarımız için de önemli bir istihdam kapısıdır. Böylesine önemli bir konuda ricamızı kırmayarak yerel gazeteler lehinde çaba harcayan Cumhuriyet Başsavcımız Halil İnal’a ve icra müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor