İFTARA YARIM SAAT KALANA KADAR SATILMASI NORMALDİR


Gündem 20.04.2020 02:21:00 0
İFTARA YARIM SAAT KALANA KADAR SATILMASI NORMALDİR

Vatandaşlar, Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Ramazan’ın vazgeçilmezi olan pide satışlarının saat 18.00’den sonra yapılamayacağı yönündeki kararının değiştirilmesini isteyerek; “Satışların iftara yarım saat kalana kadar yapılması makul bir uygulama olacaktır” dediler.
 
Isparta Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, Ramazan ayına sayılı günler kala önemli bir karara imza attı. Kurulun bir kararı da, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Ramazan Pidesi satışları oldu. Alınan karara göre Ramazan pidesi fırın önlerinde sosyal mesafe kurallarını ihlal edilmemesi için saat 18.00’dan itibaren satılmayacak.
“PİDE SATIŞLARININ İFTARA YARIM SAAT KALANA KADAR SATILMASI NORMALDİR”
Ancak, bu karar vatandaşlar tarafından kabul görmedi. Zira, vatandaşlar söz konusu kararla pide satışlarının iftara yaklaşık iki saat kala sonlandırılmasını istemediklerini ifade ederek; “Pide satış süresinin saat 18.00’de sona ermesi erken bir saattir. Bu saatin daha ileri çekilerek iftara yarım saat kalana kadar olacak şekilde değiştirilmesini istiyoruz. Zira, pide satışlarının sona erdirilmesi ile akşam ezanının okunma saati arasında yaklaşık iki saatlik uzun bir süre bulunmaktadır” dediler.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü