İGFden Bursa Valisi Canbolata ziyaret


Gündem 3.11.2021 12:30:00 0
İGFden Bursa Valisi Canbolata ziyaret

Bursa Valisi Yakup Canbolat, İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yöneticilerini makamında kabul etti. Vali Canbolatı ziyarette, Türkiyenin belinde kambur olarak duran İnternet Gazeteciliği Yasasının acilen yasalaşması gerektiğine vurgu yapıldı.

BURSA (İGFA) -  Bursa Valiliği makamında gerçekleşen kabulde ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Canbolat, federasyonun yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bilgiler aldı.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir ile Genel Sekreter Aysın Komitgan ve Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi'nin hazır bulunduğu ziyarette Vali Canbolat, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nun gündeminde olan yalan haber ve dezenformasyonla mücadele kapsamında çalışmaların olduğu sosyal medya ve internet gazeteciliği yasası ile ilgili İGF yöneticilerinden de bilgiler aldı.

"İNTERNET GAZETECİLİĞİ ACİLEN YASALAŞMALI"

İGF Genel Başkanı Mesut Demir, yıllardır Türkiye'nin belinde kambur olarak duran İnternet Gazeteciliği Yasası'nın acilen yasalaşması gerektiğine dikkati çekti. Yalan haberciliğin tavan yaptığı günümüzde, internet yasası çıkarılmadığı için künyesi ve iletişim bilgileri olmayan internet haber siteleri, istedikleri gibi cirit attığını ifade eden Demir, "Bu da hem ülkemize, hem de medya sektörüne darbe niteliğindedir. Gerekli yasal düzenlemenin şartları ve kriterleri açık ve net olmalıdır. Basın İlan Kurumu Yönetmeliği'nde acilen revizyona gidilmeli ve bünyesinde onlarca gazeteci çalıştıran internet medyaları için gerekli düzenleme yapılmalıdır” diye konuştu.

İGF yöneticileri, nazik kabullerinden dolayı Vali Canbolat’a günün anısına plaketle teşekkür ettiler.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı