İki köklü üniversiteden iş birliği protokolü

Ege ve Ankara üniversiteli araştırmacılar çeşitli alanlarda birlikte proje üretecek.


Gündem 28.09.2021 12:30:00 0
İki köklü üniversiteden iş birliği protokolü

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Ürettiğimiz bilginin kampüs sınırlarımız içerisinde kalmaması konusunda ekstra hassasiyet göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada da diğer yükseköğretim kurumlarıyla, kamu ve özel sektörle güçlü bağlar inşa etmeliyiz. Farklı üniversitelerden bilim insanlarının akademik birikimlerini bir araya getirmesinin, bilim dünyasını zenginleştiren, toplumsal ilerlemenin önünü açan hususlardan biri olduğuna inanıyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, "Yaptığımız çalışmaların, sadece rafta kalacak çalışmalar olmasını arzu etmiyoruz. Mutlaka sahada etkisi olan, ülkemize hem prestij hem döviz kazandıracak hem de ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında destek sağlayacak projeler yapmak buradaki bütün hocalarımızın ortak arzusudur” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise 11. Kalkınma Planı çerçevesinde araştırma ve aday araştırma üniversiteleri yetkinlikleri dikkate alınarak çeşitlik sektörlere yönelik eşleştirmeler yapıldığını belirterek, "Biz de Ege Üniversitesiyle çeşitli alanlarda eşleşiyoruz. Ege Üniversitesi ve Anakara Üniversitesi karakteristik olarak birbirine benzeyen üniversiteler. Etki alanları itibari ile özellikle Aşı Teknolojileri, Analitik Kimya ve Spektroskopi, Gıda Biyoteknolojisi ve Tarla Bitkileri alanlarında iş birliği anlaşması imzalıyoruz. İnanıyorum ki bu iş birliği çalışmasından önemli neticeler çıkaracağız" dedi.


Aynı gece iki muhteşem konser Aynı gece iki muhteşem konser
2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Yapıldı 2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Yapıldı
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Mecal yepyeni şarkısıyla listelere göz kırptı! Mecal yepyeni şarkısıyla listelere göz kırptı!
Otizm Farkındalık Haftasına özel çocukların gösterisi damga vurdu Otizm Farkındalık Haftasına özel çocukların gösterisi damga vurdu