İkinci El Araba Fiyatları Bu Tarihte Düşecek


Gündem 16.06.2020 22:32:00 0
İkinci El Araba Fiyatları Bu Tarihte Düşecek

Çok yüksek seviyelere çıkan ikinci el araç fiyatlarına ilişkin ilk resmi açıklama geldi. İkinci el araç fiyatlarının ne zaman düşeceğine ilişkin açıklamaların yer aldığı konuşmada araba alacaklar için tarih verildi. ÖTV müjdesi bekleyen vatandaşlar için yapılan bu açıklama ile ikinci el araba alacaklar için yeni bir öneri sunulmuş oldu. İşte ikinci el araba fiyatlarının ne zaman düşeceğine dair ilk resmi açıklama.

 

Normaleşme sürecinin başlamasının ardından yükselmeye başlayan ikinci el araba fiyatları tarihin zirvesinde bulunuyor. En uygun ikinci el araba fiyatlarında yüzde 80, yüzde 90 hatta bazı modellerde yüzde 100 ve üzerinde fiyat artışları mevcut. Dolar kuru, ÖTV, üretimin durması gibi etmenlerin neden olduğu fiyat yükselmelerine dair merak edilen konu ise fiyatların ne zaman düşeceği. Bu noktada çok dikkat çeken bir değerlendirme gelirken ikinci el araba fiyatlarının ne zaman düşeceği ele alındı. 

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

İkinci el araba almak isteyen ve piyasayaı takip eden vatandaşlar için yapılan değerlendirmelerde fiyatların sağlanan yeni kredi imkanları ile bilrikte ikinci bir yükselme dalgası yaşadığı üzerinde duruldu. Sıfır araç almak isteyen vatandaşlara bayilerden 2 ay sonrasına gün verildiğinin ifade edildiği değerlendirmelerde sıfır araç üretimi olmamasının ikinci el araç fiyatlarını yükselttiği vurgulandı. 

İkinci el araba alacaklar için yapılan değerlendirmelerde ayrıca koronavirüs salgını sonrasında vatandaşların toplu taşıma kullanmak istemedikleri de ele alındı. Bu noktada talebin hiç olmadığı kadar yüksek olduğu bu dönemde fiyatların tarihi seviyelere geldiği ifade edildi. Bunun yanında temiz ve kazasız az kilometreli araç bulmanın zor olduğu bu tür araçlarda fiyatların daha yüksek olduğu ifade edildi. 



İKİNCİ EL ARABA FİYATLARININ NE ZAMAN DÜŞECEĞİNE DAİR RESMİ AÇIKLAMA

Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı ikinci el araç fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu. Fiyatların yükselme nedenlerine ilişkin yukarıda yer alan değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Batı konuşmasında araç fiyatlarının ne zaman düşeceğine ilişkin de görüşlerini paylaştı. 

"Ben eylül ya da ekim aylarında bir stabil rakama oturacağına inanıyorum. Belki bugünkü fiyatında kalacak. Bundan sonra artmaya devam edenler yine bu fiyatlara geri dönecek. Şu anda en büyük sıkıntımız otomobil bayilerinde sıfır araç olmaması sebebiyle insanların ikinci ele yönelmesi. İkinci el aracın da vatandaşın istediği gibi bulamamasıdır."

Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı ikinci el araba fiyatlarının düşeceği tarihe ilişkin açıklamalarında ayrıca şu dönemde araç fiyatlarının gerçek değerinde olmadığını ifade etti. Piyasanın bu dönemde bu durumda olduğunu söyleyen Fahrettin Batı Eylül Ekim dönemini işaret etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü