İkinci el oto satışlarında ekspertiz raporu artık zorunlu


Gündem 6.09.2020 12:21:00 0
İkinci el oto satışlarında ekspertiz raporu artık zorunlu

Türkiye'de ikinci el araç piyasasında bir süredir hareketlilik sürerken, konuya ilişkin yeni bir düzenleme hayata geçti.

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliklerle, ikinci el araç ticareti yapanlara yeni yükümlülükler getirildi.

EKSPERTİZ RAPORU ZORUNLU

Yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren yeni kurallara göre, artık yetki belgesine sahip olmayan kişiler yılda 3 adetten fazla araç satamayacak.

Yetki belgeli satıcılar ise ellerindeki araçları satarken, 8 yaşını geçmemiş ve 160 bin kilometrenin altındaki araçlar için ekspertiz raporu almaları gerekecek.

Tıp Fakültesi İçin Geri Sayım: Öğrenci Alımı Hedefi 2026–2027 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi için eğitim modeli, akademik kadro ve öğrenci alım takvimi netleşiyor.
Keçiborlu belediyesi’nden araç filosuna güç takviyesi Keçiborlu Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak amacıyla araç filosuna iki adet BMC kamyon ekledi. Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, yeni araçlarla ilçeye daha hızlı ve etkin hizmet sunulacağını belirtti.
Kaş’ta Heyelan: Doğantaş–Dirgenler Yolu Ulaşıma Kapatıldı Kaş’ta Doğantaş–Dirgenler yolunda meydana gelen heyelan sonrası güzergâh araç trafiğine kapatıldı. Yetkililer, sürücülerin Doğantaş–Karadağ yolunu kullanmaları gerektiğini bildirdi.
Ramazan davulcuları göreve hazır Isparta’da bu Ramazan ayında 45 mahallede yaklaşık 70 davulcu görev yapacak. Isparta Belediyesi tarafından mahallelerde görev alacak davulculara yaka kartları dağıtıldı.
Isparta’da Eğitim ve Aile Odaklı İş Birliği Toplantısı Mehir Aile Platformu, Eğitim Destek Platformu İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Kurumlar arası iş birliği, Ramazan ayında gerçekleştirilecek eğitim ve aile odaklı projelerle güçlendirilecek.