İkinci el oto satışlarında ekspertiz raporu artık zorunlu


Gündem 6.09.2020 12:21:00 0
İkinci el oto satışlarında ekspertiz raporu artık zorunlu

Türkiye'de ikinci el araç piyasasında bir süredir hareketlilik sürerken, konuya ilişkin yeni bir düzenleme hayata geçti.

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliklerle, ikinci el araç ticareti yapanlara yeni yükümlülükler getirildi.

EKSPERTİZ RAPORU ZORUNLU

Yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren yeni kurallara göre, artık yetki belgesine sahip olmayan kişiler yılda 3 adetten fazla araç satamayacak.

Yetki belgeli satıcılar ise ellerindeki araçları satarken, 8 yaşını geçmemiş ve 160 bin kilometrenin altındaki araçlar için ekspertiz raporu almaları gerekecek.

ISPARTA MEYDAN AVM RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR Isparta Meydan AVM’den Alışveriş Farkı ve Bayram Kutlaması
Meteoroloji’den 15 il için uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olması beklenen yağış ve rüzgar nedeniyle 15 il için “sarı” kodlu uyarı yaptı.
Ramazan Bayramı namaz saatleri belli oldu: İl il saatler açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 Mart Cuma günü başlayacak Ramazan Bayramı için il il bayram namazı saatlerini duyurdu.
Bayramın ilk gününde yağışlı hava etkili olacak Bayramın ilk gününde hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, batı bölgelerde ise sınırlı bir düşüş öngörülüyor. Ülke genelinde ise yağışlı bir hava hakim olacak.
Böcek Sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz mu yargılanacak? Tutuklu bulunan Muhittin Böcek, son duruşmada sağlık nedenleriyle tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Sağlık raporları dosyaya eklendi.