İkinci el oto satışlarında ekspertiz raporu artık zorunlu


Gündem 6.09.2020 12:21:00 0
İkinci el oto satışlarında ekspertiz raporu artık zorunlu

Türkiye'de ikinci el araç piyasasında bir süredir hareketlilik sürerken, konuya ilişkin yeni bir düzenleme hayata geçti.

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliklerle, ikinci el araç ticareti yapanlara yeni yükümlülükler getirildi.

EKSPERTİZ RAPORU ZORUNLU

Yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren yeni kurallara göre, artık yetki belgesine sahip olmayan kişiler yılda 3 adetten fazla araç satamayacak.

Yetki belgeli satıcılar ise ellerindeki araçları satarken, 8 yaşını geçmemiş ve 160 bin kilometrenin altındaki araçlar için ekspertiz raporu almaları gerekecek.

Isparta’da Çocukların Güvenliği İçin Şehir Genelinde Sıkı Denetim Isparta’da okul önleri ve yoğun kullanılan alanlarda yapılan geniş kapsamlı asayiş uygulamasında, öğrencilerin güvenliği için servislerden metruk binalara kadar birçok nokta denetlendi. Emniyet, huzur uygulamalarının süreceğini aç
Isparta Memur-Sen’den Kızılay’a ziyaret Memur-Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç ve beraberindeki heyet, Isparta Kızılay Şubesinin yeni binasını ziyaret etti.
Boubon’un kayıp imparatoru Türkiye’ye dönüyor Burdur’daki Boubon Antik Kenti’nden kaçırılan bronz imparator heykeli, uluslararası iş birliği ve hukuki süreçle Türkiye’ye iade ediliyor.
TSK’ya Birikimini Bağışlayan Arif Yağcı dünyaevine girdi Serik’te nasibi çıkmayınca tüm birikimini TSK’ya bağışlayarak takdir toplayan Arif Yağcı, bu kez evliliğiyle gündeme geldi. Yağcı’nın düğünü ilçede ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Vali Bilgihan’dan Karanlıkdere Kanyonu’na inceleme ziyareti Altınyayla ziyaretleri kapsamında Karanlıkdere Kanyonu’nda incelemelerde bulunan Vali Tülay Baydar Bilgihan, bölgenin turizm potansiyeli ve çevresel sürdürülebilirliğine yönelik çalışmaları değerlendirdi.