İl Müftüsü Şahin'den ''Ramazan Ayı'' basın açıklaması


Yaşam 9.04.2021 22:12:00 0
İl Müftüsü Şahin

Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin, 2021 yılı Ramazan ayı münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ''On bir ayın sultanı Ramazan ayına yaklaşmış bulunmaktayız. 12 Nisan Pazartesi günü yapacağımız ilk sahurun ardından 13 Nisan Salı günü tutacağımız oruç ile Ramazan ayına girmiş olacağız. Bu vesileyle, müminler için rahmet, bereket, sıhhat ve şifa kaynağı olan Ramazan ayınızı tebrik ediyorum.

ŞİFA AYI RAMAZAN

Diyanet İşleri Başkanlığımız, bu Ramazan ayında da toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı hedefleyerek 2021 yılı Ramazan ayı temasını "Şifa Ayı Ramazan" olarak belirlemiştir. Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini devam ettiren salgın hastalık bir taraftan ruhumuzu bunaltırken diğer taraftan da sağlığımızı, hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Böyle bir dönemde Ramazan ayı, orucuyla, Kur'an tilavetiyle, mukabelesiyle, iftarıyla, sahuruyla ve fitresiyle salgın hastalıktan bunalan ruhumuza ve bedenimize şifa olmaktadır.

MUKABELE AYI RAMAZAN

Kadir Gecesinde inen Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği üzere Ramazan, müminler için şifa olan Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayda bulunmaktadır. Bu ayda, Peygamberimiz (s.a.s.) ve Cebrail (as) karşılıklı Kur'an-ı Kerim okurlardı. Peygamberimizin bu sünneti vesilesiyle günümüzde Ramazan ayı boyunca mukabeleler okunmakta, okunan mukabeleler gönlümüze huzur vermekte, ruhumuza şifa olmaktadır. Bu itibarla; tüm camilerimizde yüz yüze, Kur’an Kurslarımızda çevrimiçi olarak mukabele okunacaktır. Ayrıca sabah namazı ezanından hemen sonra ve öğle namazına müteakiben Müftülüğümüz Facebook sayfasından canlı olarak yayımlanacaktır.

ORUÇ AYI RAMAZAN

Ramazan ayı, oruç ayıdır. Oruç manevi olarak arınmamızı sağlamaktadır. Bunun yanında orucun beden sağlığımıza da faydaları bulunmaktadır. Oruç ile insan vücudundaki hücreler yenilenmektedir. Hz. Peygamber (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır: "Her şeyin bir zekâtı vardır. Vücudun zekâtı da oruçtur" (İbn Mâce, Sıyâm, 44.).

YARDIMLAŞMA AYI RAMAZAN

İslam'ın beş esasından biri olan zekâtın kelime anlamı içinde temizlenme ve arınma manâları da bulunmaktadır. Oruç tutarken, insan manen olduğu kadar maddî manâda da temizlenmektedir. Peygamberimizin (s.a.s.) hastaların sadaka ile tedavi edilmesine yönelik tavsiyesi fitre, zekât ve sadakanın şifa olduğuna işaret etmektedir. Ramazan ayında verilen fitre, zekât ve sadaka Müslüman toplumun kardeşlik, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma duygularını artırmaktadır. Bu yönüyle Ramazan ayı, toplumsal hayatımız için de şifadır.


 Bu itibarla; Müftülüğümüz, darda ve zorda kalan muhtaç kardeşlerimize bir köprü olabilmek adına “Beklenen Sensin” sloganıyla bir Ramazan Kumanyası kampanyası başlatmıştır. Kardeşlerimizi, 1 adet Kumanya bedeli 120 TL olan, zekât ve fitrelerine niyetlenerek verebilecekleri kampanyaya katılmaya davet ediyorum.
SOHBET AYI RAMAZAN

Zâriyât suresi 55. âyette  “Öğüt inananlara fayda verir” şeklinde ifade edilmekte olup, sohbet ve nasihatın, mü’minlerin imanlarının güçlenmesine ve daha güzel davranmalarına vesile olacağı belirtilmektedir. Bu itibarla; Ramazan ayı boyunca Müftülüğümüz Facebook sayfasından her gün öğle namazından önce ve iftar saatine 40 dakika kala Ramazan sohbetleri yayımlanacaktır.

TERAVİH NAMAZINI EVİMİZDE KILACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil, evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verilmiştir. Herkes, ferdi olarak kılabileceği gibi; ailesi, eşi ve çocuklarıyla birlikte teravih namazlarını evinde kılabilir. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkânı olursa bunun ilanını da halkımızla paylaşacağız.

Bu vesileyle; Maddi yönümüz kadar mana dünyamız için de şifa kaynağı olan ramazan ayınızı tebrik ediyor, özünde barındırdığı anlam, değer ve ibadetlerle bizleri tüm hastalıklarımızdan arındırarak sıhhat ve istikamet üzere yaşamamıza vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan temenni ve niyaz ediyorum.''


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı