İletişim Başkanlığından "Türkiyenin Yeşil Kalkınma Devrimi" kitabı


Gündem 1.11.2021 04:00:00 0
İletişim Başkanlığından

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiyenin iklim değişikliğiyle mücadelede 2053 vizyonunun ayrıntılı şekilde anlatıldığı "Türkiyenin Yeşil Kalkınma Devrimi" kitabı hazırladı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye'nin, ekonomik, sosyal ve çevresel iyileşmenin eş zamanlı sağlanmasına yönelik sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin de ele alındığı "Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Devrimi" başlıklı kitap, İletişim Başkanlığının "www.iletisim.gov.tr/turkce/yayinlarimiz" linki üzerinden yayımlandı.

Kitapta, "Uluslararası Süreçler ve Sürdürülebilir Kalkınma", "Yeşil Kalkınma, Yeşil Büyüme ve Yeşil Ekonomi", "Küresel Isınma, İklim Değişikliği ve Uluslararası Sözleşmeler", "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Türkiye", "İklim Değişikliği ve Türkiye" ile "Türkiye'nin 2053 Yeşil Kalkınma Vizyonu" başlıklı bölümler yer aldı.

Kitabın takdim yazısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaleme alırken, ön sözünü İletişim Başkanı Fahrettin Altun yazdı.  

TAKDİM YAZISI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan "Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Devrimi" adlı kitaba takdim yazısında, Batı medeniyetinin sanayi devrimiyle tabiatı, üzerinde tahakküm kurulması gereken bir meta olarak görmesinin, bugün dünyayı çevre felaketleriyle baş başa bıraktığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaya, suya, toprağa saygı göstermeyen, daha fazla üretmeyi, daha fazla kazanmayı dikte eden anlayışın, dünyayı giderek yaşanılamaz bir yer haline getirdiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Paris Anlaşması'na uyum sürecinde 2053 yılını, "emisyonu net olarak sıfıra indireceği tarih" olarak taahhüt ettiğini hatırlatarak, bu kapsamda özellikle fosil yakıtlardan kaynaklı sera gazlarıyla, bunları yutan, yok eden okyanus ve yeşil alanların birbirine eşitlenmesi anlamına gelen net sıfır emisyon amacı çerçevesinde ciddi adımlar atılacağını vurguladı.

ALTUN: "YENİ BAKIŞ AÇIMIZ..."

İletişim Başkanı Altun da, Türkiye olarak kalkınmayı her zaman ekonomik büyümenin yanında sosyal, teknolojik, kurumsal ve çevresel alanlarda yapısal dönüşümlerin gerçekleştirilmesi olarak algıladıklarını ve uyguladıklarını belirtti. Hayata geçirdikleri tüm politikaların, niceliksel değişimin yanında niteliksel değişime verdikleri önemi ortaya koyduğunu 'önsöz'de ifade eden Altun, "2002'den beri milletimizin topyekûn kalkınmasına yönelik bakış açımız, milli gelirin adil dağılımı, istihdamın artırılması ve yenilikçi ekonomi girişimlerinin sağlanması gibi hedeflere odaklanmamızı sağladı. Bununla beraber dünyadaki en büyük problemlerden biri olarak gördüğümüz iklim değişikliğine karşı gereken tedbirleri hayata geçirmek, tüm bu politikaların mütemmim cüzüdür" değerlendirmesinde bulundu.


En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor