Gündem

Gündem Haberleri

İlk Cemre Düştü


Gündem 22.02.2020 11:08:00 0
İlk Cemre Düştü
İlk Cemre Düştü Havanın ısınması ve bahar mevsiminin habercisi olan ilk cemre havaya düştü. Kış mevsiminin bitişi ve bahar mevsiminin gelişinin habercisi olan ilk cemre 19-20 Şubat tarihinde havaya düştü. İlk cemrenin havaya düşmesi ile birlikte hava sıcaklıklarında artış olurken ikinci cemre 26-27 Şubat’ta suya, üçüncü cemre 5-6 Mart’ta ise toprağa düşecek. Cemre Nedir? Arapça kökenli bir kelime olan “cemre”‘nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır. Cemre düşmesi Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir.
Isparta’da şubat ayında 60 yabancı uyruklu yakalandı Isparta’da Şubat ayında 60 yabancı uyruklu yakalandı, 20’si sınır dışı edildi. Jandarma ekipleri, düzensiz göçle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.
ESNAF KEFALETTEN MİLYONLUK VURGUN Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, kooperatif ve oda üzerinden usulsüz kredi kullandırıldığı, sahte kayıtlarla milyonlarca liralık kamu zararı oluşturulduğu iddia edildi.
Anamas tohum Anadolu’nun bereketini dünyaya taşıyor Semerkant Tarım Fuarı’nda dikkatleri üzerine çeken Anamas Tohum, Anadolu’nun yerli ve yüksek verimli tohumlarını dünya pazarına taşıyarak Türk tarımını uluslararası arenada başarıyla temsil ediyor.
Esnaf operasyonunda yeni iddialar: Soruşturma derinleşiyor, bölgeye yayılabilir Antalya merkezli esnaf operasyonunun Isparta ve Burdur’a uzanabileceği iddia edilirken, hayali isimler üzerinden NACE kodu alınarak düşük faizli krediler çekildiği öne sürüldü.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkan Adayı Ramazan Keskin’den Osman Dirican Açıklaması Tarım, kimya ve tohum sektörlerinde üretimden ihracata uzanan tecrübesiyle öne çıkan Dirican’ın, sahadan gelen birikimiyle birliğe güç katması hedefleniyor.