İMSİAD: “İnşaat sektörü S.O.S veriyor”


Gündem 15.06.2021 16:30:00 0
İMSİAD: “İnşaat sektörü S.O.S veriyor”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mayıs ayı konut satışı verilerini değerlendiren İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, sektörün S.O.S. verdiğine dikkati çekerek, "İnşaat sektörüne destek, hem ekonomiye, hem de ev alma hayali kuran milyonlara destektir" dedi.

BURSA (İGFA) - Bursa’da konut satışlarındaki gerilemenin kredili satışlardaki azalmadan kaynaklandığını söyleyen İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Bursa’da 2020 yılında ayda ortalama bin 950 ipotekli konut satılmışken, ipotekli konut satışlarının Kasım 2020’den bu yana ayda bin adetin altında seyrettiğini söyledi.
İnşaat sektörünün etki alanının kendisinden de büyük olduğunu vurgulayan Başkan Andıç, “2020 yılında inşaat sektörünü ve onun etkilediği tüm sektörleri canlandırmak için 0,64 konut kredi faizi sunulduysa, aynı şartların 2021 yılı için de oluşmuş olduğunu görmemiz, inşaat sektörünün ve ev hayali kuran milyonların destek talebine kayıtsız kalınmaması gerekmektedir" dedi.
İkinci el konutlara yapılan konut kredisi indirimi, dövize ve/veya kripto paralara kaçma gibi kredinin amaç dışı kullanımına sebep olduğunu ifade eden Andıç, "Ayrıca düşürülmesini istediğimiz konut kredisi faiz oranları ofis ve ticari gayrimenkul satışlarına da uygulanmalıdır. Yine ilk kez ev, ofis, dükkân veya fabrika alanların tapu harcından muaf tutulmaları ve KDV oranlarında indirim yapılması hem yurttaşlarımıza, hem de sektörümüze fayda sağlayacaktır" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı