Gündem

Gündem Haberleri

İnegölden Akıllı Park projesi

İnegöl Belediyesi çocuklar için daha güvenli bir ortam yaratmak için parklara güvenlik kamerası yerleştirmeye devam ediyor. Akıllı Şehir hedefi doğrultusunda Akıllı Park çalışmaları için incelemeler yapıldı.


Gündem 27.09.2021 17:30:00 0
İnegölden Akıllı Park projesi

BURSA(İGFA)-  Bursa'ya bağlı İnegöl Belediyesi akıllı şehir altyapısını oluşturmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar 16 parka güvenlik sistemi kuran belediye parkları güvenli hale getiriyor.

Oyun parklarında güvenliği arttırmak için çalışan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Akıllı ve teknolojik parklar oluşturmayla ilgili çalışma ve çabamız devam ediyor. Özellikle şehrin yönetsel anlamda akıllı şehir hüviyetine bürünebilmesi için öncelikle tabi şehrin bu manadaki altyapısını kurgulamak gerekiyor. Parklar için de aynı durum geçerli. Bunlarla ilgili göreve geldiğimiz günden bu güne özellikle şehirde yapılan kazı çalışmalarını, onarım ve yenileme çalışmalarını bir fırsat olarak görüp bu çalışmalar sayesinde de teknolojik şehir yönetimi noktasında kendi altyapımızı oluşturma çabamız devam ediyor. Parklarımızda da parkların güncelleme süreci, yenilenme süreci gelen alanlarda yeni bir park oluşturuyorsak da o yeni parkı oluştururken teknoloji ihtiyacı olan altyapıyı kurarak parklarımızı akıllı park hüviyetine dönüştürüyoruz.

Bu yıl toplamda 10 tane parkımızı dönüştürmüş olacağız. Özellikle bunları da belirlerken o parklardaki yaşanan gerçek durumu gözleyerek ihtiyacı buna göre önceliklendiriyoruz. Herhangi bir parkı sıraya almak yerine, o parkta eğer ki kullanım esnasında bir sorun, problem varsa ya da bunu öngörüyorsak bunu gidermek anlamında özellikle akıllı kameralar ve beraberinde bas konuş sistemleri gibi merkeze bilgi verilebilecek teknolojik altyapıyı koyarak akıllandırmış oluyoruz. Burada vatandaşlarımızın daha güvenli bir ortamda vakit geçirmelerini istiyoruz” dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı