İngiltere’den Türkiye’ye ‘Maraş’ tepkisi


Gündem 21.07.2021 09:30:00 0
İngiltere’den Türkiye’ye ‘Maraş’ tepkisi

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Kıbrısta Maraşın statüsünü değiştirmeye yönelik tek taraflı kararı hakkında endişesinin dile getirerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uyulması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki açıklamalarına ilişkin, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrellden sonra İngiltereden tepki geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raabın Twitterden paylaştığı yazılı açıklamada, "Birleşik Krallık, Cumhurbaşkanı Erdoğanın, Maraşın kapalı alanının yüzde 3,4ünü oluşturan bir bölgenin yeniden açılması ve yeniden yerleşimine ilişkin yaptığı açıklamaları için derin endişe duymaktadır" ifadesi yer aldı.

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrısta yaptığı konuşmada, "Maraşta hayat yeniden başlayacaktır. Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen bu çalışmalar ışığında artık Maraşta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır" ifadesini kullanmıştı.

https://twitter.com/DominicRaab/status/1417544458678280196

Dokuz Eylül'lü öğrencilerden Filistin dayanışması Dokuz Eylül'lü öğrencilerden Filistin dayanışması
Tamer Kıral, Ekrem İmamoğlu ile görüştü Tamer Kıral, Ekrem İmamoğlu ile görüştü
Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev
Muğla'da can dostlara acil müdahale aracı Muğla'da can dostlara acil müdahale aracı