İnönü Üniversitesi kök hücre naklinde Türkiye birincisi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde bin 1inci kök hücre ve kemik iliği nakli başarıyla gerçekleştirildi. Rektör Prof Dr. Ahmet Kızılay, kemik iliği ve kök hücre naklinde Türkiye birincisi olduklarını kaydetti.


Gündem 12.02.2021 09:00:00 0
İnönü Üniversitesi kök hücre naklinde Türkiye birincisi

MALATYA (İGFA)- Malatyaya bağlı Turgut Özal Tıp Merkezinde kan kanseri olan 22 yaşındaki genç kadına yapılan kemik iliği nakliyle bin 1nci sayıya ulaşıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, açılışı ekim ayında yapılan Onkoloji Hastanesi bünyesindeki  Kök Hücre ve Kemik İliği Nakli Merkezinde yapılan başarılı nakillerle, üniversite hastaneleri arasında son 3 yıldır birinciliği aldıklarını belirterek “Başta hocalarımız; Prof. Dr. İrfan Kuku, Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Prof. Dr. Emin Kaya, Doç. Dr. İlhami Berber, Doç. Dr. Arzu Akyay, Dr. Ögr. Üyesi Dilvin Ateş olmak üzere erişkin ve çocuk ilik nakli ekiplerimizi tebrik ediyor, hastalarımıza şifa diliyorum. 2018 yılında 500’üncü kök hücre naklini Kore Gazisi bir hastaya yapmıştık. 3 yıl sonrada bugün bini aşan kök hücre kemik iliği naklini hastanemizde gerçekleştirdik. Aslında bugün itibariyle bin 8 nakil gerçekleştirildi. Bin 8 naklin 52 tane çocuk hastalara, Çocuk Hematoloji Bölümünde Arzu Akyayın ekibi gerçekleştirdi.  Erişkin ve çocukta toplamda bini aşmış durumdayız. Türkiye birinciliğini elimizde tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Baytur ve Onkoloji Hastanesi ekibi 1001. nakil pastasını birlikte kesti.
 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!