İnşaat Mühendisleri Odası meslekte 25 40-50 yılını dolduranlar onuruna gece düzenledi


Yaşam 19.12.2019 22:55:00 0
İnşaat Mühendisleri Odası meslekte 25 40-50 yılını dolduranlar onuruna gece düzenledi

İnşaat Mühendisleri Odası meslekte 25 40-50 yılını dolduranlar onuruna gece düzenledi:

Isparta İnşaat Mühendisleri Odası, meslekte 25-40 ve 50 yılını dolduranlar onuruna plaket töreni düzenledi. Plaket törenine Isparta Belediye başkan yardımcıları Uğur Büyükçulcu, Fahretdin Gözgün, il belediye meclis üyesi ve encümen üyesi Hakkı Kaya eski belediye başkanı Altan Raşit Civan ve çok sayıda misafir katıldı. plaket takdimi öncesi konuşan İnşaat Mühendisleri Odası başkanı Şeref Korkmaz önemli açıklamalarda bulundu...

 

işte Şeref Korkmaz'ın o konuşması...

Saygıdeğer Hanımefendiler,

Saygıdeğer Beyefendiler,

Değerli Meslektaşlarım, Değerli Konuklar,

Odamızın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Plaket törenine hoş geldiniz. Bütün konuklarımızı, İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği Yönetim Kurulu adına saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.

Sevgili Meslektaşlarımız, İnşaat mühendisliği kurucu mühendislik alanlarının başında gelmektedir, bu bağlamda evrensel bir meslektir. Kendilerine emanet edilen dünyada, sürdürülebilir bir yaşam kalitesini artırmak amacıyla mesleki bir yetkinlik, etik bir anlayış ve geniş bir işbirliği içerisinde bir bilen olmak durumundadırlar. İnşaat mühendisliği, insanların ihtiyaç duyduğu her yapıyı farklı malzeme ve tasarımlarla bir araya getirip düşünceyi eyleme dönüştüren bir meslektir.

 

İnşaat mühendisleri de bir uygarlık kurucusu ve geliştiricisidirler.

 

Dünyanın herhangi bir yerindeki doğal ve ekolojik değerlerin bozulması yerel düzeyde kalmıyor, tüm insanlığı etkiliyor. Sürdürülebilir bir planlama ile sürdürülebilir bir çevrenin oluşturulması, hizmet sürecimizin ana halkası olarak bizleri şekillendiriyor. Değerli Katılımcılar, Meslekte geride bırakılan yıllar, elbette bir plaketle ifade edilmeyecek öneme sahiptir.

 

Ancak takdim edeceğimiz plaketleri, odamızın sizlere küçük bir teşekkürü olarak kabul etmenizi istirham ediyorum. Bu akşam burada plaket alacak olan meslektaşlarımızın gencecik bir mühendisken başlayan öykülerinde; onurla, gururla, tutkuyla dolu on yıllar geride bırakılmıştır. Plaketler; şantiyelerde akıtılan teri, proje masalarında çekilen cefayı simgelemektedir. Şantiyelerin tozunu toprağını da resmetmektedir, proje masalarında çürütülen dirsekleri. Sevdiklerinizden, ailenizden, özel hayatınızdan fedakârlıkları da ifade etmektedir. Hüzünleri, sevinçleri, ayrılıkları, kavuşmaları; başarıları ve başarısızlıkları.

 

Öğrenmenin ve öğretmenin hazzını; dayanışmanın, paylaşmanın huzurunu anlatmaktadır. Belki de hepsinden önemlisi ülke ve insan sevgisinin kutsallığının, kamu yararının tartışılmaz üstünlüğünün, mesleki etik ilkelere bağlılığın kanıtıdır. Bütün bunların ifade ettiği önemi bir plakete sığdırmanın mümkün olmadığı açıktır.

 

Bu nedenle davetimize icabet etmeniz, plaketleri kabul etme nezaketi göstermeniz her türlü takdire şayandır. Yüce gönüllülüğünüz, mütevazılığınız için teşekkür ediyorum. Değerli Konuklar, Ülkemizin ekonomik açıdan bir kriz içerisinde olduğu artık acı bir gerçektir.

 

Elbette inşaat sektörü de krizdedir. Ekonominin lokomotifi olduğu bilinen inşaat bile bu durumdaysa, diğer işkollarının ne halde olduğunu özetlemeye bile gerek kalmayabilir. Ancak yine de söylemek durumundayız. İnşaat sektörünün krizde olduğunu anlamak için meslektaşlarımızın karşı karşıya bulunduğu işsizliğe, düşük ücretlere, iptidai çalışma koşullarına bakmak yeterlidir. 2019-2020 eğitim döneminde inşaat fakültelerinin kontenjanlarında boşluklar oluşmuş, hatta taban puan bile kalmamıştır. Evet, aramızda üniversitelerimizden değerli akademisyen meslektaşlarımız bulunuyor.

 

Bugüne kadar inşaat mühendisliği eğitiminin niteliği üzerine defalarca tartıştık, sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdık. Ancak ilk kez inşaat mühendisliği bölümlerinin boş kaldığı ve taban puanlarının çok düşük olduğu gerçeği ile yüz yüze kaldık. Bunun anlamı açıktır: gençler inşaat mühendisliğinde gelecek görmüyorlar demektir. Bu Sorununun çözümü için neler yapılabileceği üzerine düşünmeli, tartışmalıyız.

 

Aksi takdirde ilerleyen günlerde mesleğimiz daha da itibarsızlaştırılacak ve bu durum kalıcı hale gelecektir. Saygıdeğer Meslektaşlarım, Değerli Konuklar, Mesleğimize, meslek alanımıza, meslek odamıza ve memleket meselelerine dair pek çok konu bulunuyor tartışılması gereken ve bir bütün olarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bugün meslekte 25, 40 ve 50 yılını tamamlayan meslektaşlarımız için bir araya geldik.

 

Birlikte hoş saatler geçirmek istiyoruz. Öncelikle sizlere hem bir kez daha hoş geldiniz diyor hem de teşekkür ediyorum. Sevdiklerinizi, dostlarınızı yalnız bırakmadınız. Bir taraftan bizleri onurlandırdınız, diğer taraftan onları mutlu ettiniz. Sözlerime burada son veriyor, bugünkü mutluluğun daim olmasını diliyorum. Kaç yıl geride bırakılırsa bırakılsın, her yeni günün yeni bir başlangıcı müjdelediğini hatırlatarak, hepinize saygılar sunuyorum...


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü