İNŞAAT SEKTÖRÜ 2020'DE CANLANACAK


Gündem 1.10.2019 13:33:00 0
İNŞAAT SEKTÖRÜ 2020

ITSO Meclis Üyesi Salim Güntaç, Isparta’daki yapı stokunun hızla eridiğini, bundan sonraki süreçte şimdiki fiyatlara daire bulunamayacağını ifade etti.

 

Isparta yapı denetim sektörü temsilcilerinden ITSO Meclis Üyesi Salim Güntaç’a göre, inşaat sektörünün çıkışı 2020’nin ilk yarısında olacak. Isparta’daki yapı stokunun hızla eridiğine, sektördeki yeni yatırımların az miktarda olduğuna dikkat çeken Güntaç, ortalama yılda 800 bin m2 imalatın olduğu Isparta’da bu yıl yapı imalatının 200 bin m2’ye kadar düştüğünü belirtti. Güntaç, şu açıklamalarda bulundu:

“Konut fiyatları şu anda tabanda. Maliyetine satışlar var. Yapı stoku az miktarda var, devam eden iş çok az. Isparta genelinde yılda 850 bin m2 imalatı yapılırken şu anda 200 bin m2’ye düştü. Bu yıl sonuna kadar 200 bin m2 olacak gibi gözüküyor. İmalat çok düştü. Mevcut stoklar hızla satılıyor. Bu stok bittikten sonra şimdiki fiyatlara daire almak mümkün değil. Arz-talep dengesi bozulacak.

Sektörün yatırımlara devam etmesi gerekiyor. Sektörün çıkışı 2020’de ilk 6 ayda düzelme olacak gibi gözüküyor. Bu ekonomik saldırılardan sonra toparlanmak zaman alıyor. 6 ay, 1 yıla düzelme bekleyoruz.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması