İNSAN KAÇAKÇILARINA BÜYÜK DARBE


Asayiş 28.07.2020 18:33:00 0
İNSAN KAÇAKÇILARINA BÜYÜK DARBE

Aralarında Isparta'nın da bulnuduğu 12 ilde insan kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, TIR ve kamyon kasalarında Avrupa ülkelerine insan kaçırmaya çalışan suç örgütüne yönelik 12 ili kapsayan bir operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 43’ü İstanbul’da olmak üzere, Tekirdağ’da, Balıkesir, Bursa, Edirne, Isparta, Manisa, Muğla, Malatya, Nevşehir, Rize ve Trabzon’dan 61 suç örgütü üyesi gözaltına alındı. İnsan kaçakçılığı şüphelileri Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 43’ü tutuklandı, 18 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele ekipleri ihbarı değerlendirerek, 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, örgüt yöneticisi M.B.’nin bütün bağlantıları ortaya çıkarıldı. M.B’nin yurt dışı bağlantılı ve örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeyi yönettiğini tespit etti.

 

HEDEFLER TEK TEK BELİRLENDİ

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele ekipleri belirledikleri hedefleri gece gündüz takibe başladı. Şüphelilerin hareketlerini ve sevk güzergâhlarını kontrol altına alan ekipler, düzenlenen 17 ayrı operasyonla insan kaçakçılığında kullanılan 23 araç, ruhsatsız silah ile örgüt üyelerinin kullandığı çok sayıda telefona el konuldu. Yapılan operasyonlarla yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yapmış çok sayıda göçmenin sınır dışı edilmesi sağlandı. Şebekenin yurtdışından bağlantılı oldukları şahısların yakalanması için de uluslararası kapsamda çalışmaların devam ettiği öğrenildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü