İnternet Gazeteciliği Yasası TBMMde kabul edildi


Gündem 13.10.2022 23:00:00 0
İnternet Gazeteciliği Yasası TBMMde kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi", "İnternet Gazeteciliği Yasası" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 40 maddesi kabul edildi.

ANKARA (İGFA) - İktidar kanadı tarafından "Dezenformasyonla Mücadele Yasası" olarak ifade edilen, yasaya itiraz edenler tarafından "sansür yasası" ve "sosyal medya yasası" şeklinde nitelendirilerek eleştirilen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

40 maddelik kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından siyasi parti Grup Başkan Vekilleri, birer konuşma gerçekleştirdi. 

Meclis Genel Kurulunu takip eden İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin (İnternet Gazeteciliği Yasası) 40 maddesinin tamamı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. İnternet Gazeteciliği Yasası’nın İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) üyesi medyalarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasını yaptı.

 


26 Nisan'da vizyona girecek yeni filmler 26 Nisan'da vizyona girecek yeni filmler
Adıyaman'da evden cephanelik çıktı Adıyaman'da evden cephanelik çıktı
Günde en az 2 su bardağı süt dişleri güçlendiriyor Günde en az 2 su bardağı süt dişleri güçlendiriyor
Başkan Palancıoğlu’ndan yeni proje: Sokak hayvanları köyü Başkan Palancıoğlu’ndan yeni proje: Sokak hayvanları köyü
Başkan Yüksel Bayrak: "3600 ek gösterge herkes için hayata geçsin" Başkan Yüksel Bayrak: "3600 ek gösterge herkes için hayata geçsin"