‘İnternet’i satışa çıkardı!


Gündem 15.06.2021 15:30:00 0
‘İnternet’i satışa çıkardı!

NFT çılgınlığı hız kesmiyor. Son dönemde milyon dolarlık satışlar ile gündeme gelen NFT furyasına internetin isim babası olarak anılan Sir Tim Berners-Lee de katıldı. Lee, modern interneti oluştururken oluşturduğu orjinal kaynak kodlarını NFT olarak açık artırmaya çıkardı.

‘http://www…’ şeklinde başlayan site adreslerin mucidi olduğundan kimi zaman internetin isim babası olarak da anılan İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, çok konuşulaak bir adım attı.

BBCde yer alan habere göre, Lee, modern interneti oluşturmak için kullanılan orijinal kaynak kodu bir NFT olarak açık artırma çıkaracağını duyurdu.

Açık artırma kapsamında proje için yazılan kaynak kodunun orijinal zaman damgalı dosyaları ve Leeden interneti geliştirmesi ile ilgili bir mektup ve kendisi tarafından oluşturulan kodun dijital posteri en yüksek ücreti veren kişinin olacak.

Açık artırmaya ünlü müzayede evi Sothebys ev sahipliği yapacak. Sothebysten yapılan açıklamaya göre, açık artırmadan elde edilecek olan gelir, 1989da interneti icat eden Lee ve eşi hayır işleri için kullanılacak.

İnternetten hiçbir zaman para kazanmayan ve bunun için hiçbir girişimde bulunmayan Lee, 1999 yılında Time dergisi tarafından hazırlanan ‘20’nci yüzyılın 100 dehası’ listesinde yer almı, 5 yıl sonra insanlık kültürüne katkılarından ötürü İngiltere Kraliçesi 2nci Elizabeth tarafından şövalye’ unvanına layık görülmüştü.


Keşan'da uyuşturucu operasyonları yoğunlaştı Keşan'da uyuşturucu operasyonları yoğunlaştı
Hayırsever Vergi Ağıl, ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG cihazı bağışladı Hayırsever Vergi Ağıl, ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG cihazı bağışladı
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Muğla'da 'Rally Bodrum' heyecanı Muğla'da 'Rally Bodrum' heyecanı
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor