"İşçilerimizin hakkının, hukukunun koruyacak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz


Yaşam 1.05.2020 00:52:00 0

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Milletvekili Bilgiç mesajında, emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan tüm işçi ve emekçileri tebrik ediyoruz. İşçinin ücretini alın teri kurumadan verin' diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz" dedi.

Bilgiç, 18 yılda emekçilerin hak ve hukukunu gözetmeye, sorunlarını devlet imkanları ve ülke kaynakları el verdiğince çözmeye gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Çalışanların üretimden gelen güçlerini kullanmalarının, haklı taleplerini demokratik yollardan göstermelerinin, sorunlarını müzakere yoluyla halletmelerinin önünü açtık. Sahiden meselesi işçi hakkı olan, gerçekten emekçilerin özlük hakları için mücadele eden sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla şartsız, ön yargısız masaya oturduk, konuştuk, uzlaştık. İşçileri, emekçileri, 1 Mayıs gibi anlamlı bir günü araçsallaştıranlardan olmamaya daima özen gösterdik."

"Bu ülkenin tüm işçileri bizim işçilerimizdir, resmi tatil ilan ettiğimiz 1 Mayıs bizim işçi bayramımızdır." değerlendirmesini yapan Bilgiç, işçilerin, emekçilerin büyümesinin Türkiye’nin büyümesi olduğunu, bu düşünceyle istihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek için pek çok tedbiri ve programı hayata geçirdiklerini vurguladı.

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe ve zenginleştikçe ortaya çıkan katma değerden milletin her bir ferdinin yararlanması için her türlü çabayı gösterdiklerine ve göstermeye devam edeceklerine işaret eden Bilgiç, şu görüşlerini paylaştı: "İşçilerimizin hakkının, hukukunun korunması doğrultusunda yapılacak her türlü samimi çalışmayı desteklemeye devam edecek, işçi ve emekçi kardeşlerimizle sonuna kadar kol kola, omuz omuza yürüyeceğiz. Tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün anlamına uygun şekilde, provokasyonlardan uzak bir bayram havasında kutlanmasını, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine ve çözüm yollarına ışık tutulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı Antalya’nın Manavgat ilçesinde eski Belediye Başkanı Şükrü Sözen dönemine ilişkin yürütülen rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı.
Isparta’ya dev ulaşım hamlesi: Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Kavşağı ve Dörtyol-Şarkikaraağaç yolu açıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Isparta’da Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Farklı Seviyeli Kavşağı ile Dörtyol-Şarkikaraağaç Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi.
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar yaklaşık 110 milyon yolcu seyahat etti. YHT hatlarının toplam uzunluğu ise 2 bin 251 kilometreye ulaştı.
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı Isparta Ormanevleri Sitesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin ilk adımı atıldı. Binaların dayanıklılığını belirlemek amacıyla karot alım çalışmalarına başlandı.
Meteoroloji uyarıdı: Sağanak, yoğun kar ve toz taşınımı geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak yeni hava sistemi için uyarıda bulundu.