"İşçilerimizin hakkının, hukukunun koruyacak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz


Yaşam 1.05.2020 00:52:00 0

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Milletvekili Bilgiç mesajında, emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan tüm işçi ve emekçileri tebrik ediyoruz. İşçinin ücretini alın teri kurumadan verin' diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz" dedi.

Bilgiç, 18 yılda emekçilerin hak ve hukukunu gözetmeye, sorunlarını devlet imkanları ve ülke kaynakları el verdiğince çözmeye gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Çalışanların üretimden gelen güçlerini kullanmalarının, haklı taleplerini demokratik yollardan göstermelerinin, sorunlarını müzakere yoluyla halletmelerinin önünü açtık. Sahiden meselesi işçi hakkı olan, gerçekten emekçilerin özlük hakları için mücadele eden sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla şartsız, ön yargısız masaya oturduk, konuştuk, uzlaştık. İşçileri, emekçileri, 1 Mayıs gibi anlamlı bir günü araçsallaştıranlardan olmamaya daima özen gösterdik."

"Bu ülkenin tüm işçileri bizim işçilerimizdir, resmi tatil ilan ettiğimiz 1 Mayıs bizim işçi bayramımızdır." değerlendirmesini yapan Bilgiç, işçilerin, emekçilerin büyümesinin Türkiye’nin büyümesi olduğunu, bu düşünceyle istihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek için pek çok tedbiri ve programı hayata geçirdiklerini vurguladı.

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe ve zenginleştikçe ortaya çıkan katma değerden milletin her bir ferdinin yararlanması için her türlü çabayı gösterdiklerine ve göstermeye devam edeceklerine işaret eden Bilgiç, şu görüşlerini paylaştı: "İşçilerimizin hakkının, hukukunun korunması doğrultusunda yapılacak her türlü samimi çalışmayı desteklemeye devam edecek, işçi ve emekçi kardeşlerimizle sonuna kadar kol kola, omuz omuza yürüyeceğiz. Tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün anlamına uygun şekilde, provokasyonlardan uzak bir bayram havasında kutlanmasını, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine ve çözüm yollarına ışık tutulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Isparta’da Karayolları kamyonu alev alev yandı Isparta’da seyir halindeyken motor kısmından alev alan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait kamyon, itfaiyenin yoğun müdahalesine rağmen tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangında şans eseri can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Başkan Başdeğirmen soğuk havalara karşı pazarcı esnafına gökkubbe fuar alanı’nı açtı Isparta’da etkili olan soğuk hava, pazarcı esnafını olumsuz etkilerken, yaşanabilecek ürün kayıplarının önüne geçmek amacıyla Isparta Belediyesi tarafından önemli bir adım atıldı.
MHP’den ova’da tarıma destek ziyareti MHP’li isimler, Kaş Ova Mahallesi’nde faaliyet gösteren Uçak Kardeşler paketleme tesisini ziyaret ederek tarım, üretim ve istihdamın önemine dikkat çekti.
Daşdöner: Gelir var eser yok Şoförler Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner, mevcut yönetimi sert sözlerle eleştirdi: “Kaynak var, hizmet yok.”
Antalya’da yayla dondu Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Mahallesi sınırlarındaki Çanakyaran Yaylası, etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte tamamen buzla kaplandı.