İSKİ: "İstanbulda susuzluk tehlikesi öngörülmüyor"

İSKİ, İstanbulda yakın zamanda susuzluk tehlikesi öngörülmediği, önümüzdeki dönemde alınacak yağışlarla birlikte barajlardaki su miktarının çok daha yukarılara çıkması beklendiği vurgulandı.


Gündem 30.09.2021 13:00:00 0
İSKİ:

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSKİ, İstanbul'daki baraj doluluk oranının yüzde 51,19 olarak ölçüldüğünü açıkladı. İSKİ, geçen yıl aynı dönemde oranın yüzde 37,32 olduğunu belirtti. Açıklamada, İstanbul'da yakın zamanda susuzluk tehlikesi öngörülmediği, önümüzdeki dönemde alınacak yağışlarla, barajlardaki su miktarının çok daha yukarılara çıkması beklendiği vurgulandı.

Öte yandan yatırımlarla ilgili de bilgi paylaşımında bulunan İSKİ,  "Anadolu Yakası’nın tamamına yakını ve Avrupa Yakası’nda da 5 ilçeye su sağlayan Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini günlük 500 bin metreküp arttıracak Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi çalışmalarında sona gelindi. Yine Şile’de özellikle yaz aylarında yaşanan su stresini önlemek amacıyla inşa edilen günlük 20 bin metreküp kapasiteli Şile Darlık İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin yaklaşık yüzde 75’i tamamlandı. 120 bin m3 kapasiteli Terkos İçmesuyu Arıtma Tesisi ve 100 bin metreküplük Taşoluk İçmesuyu Arıtma Tesislerinde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor" ifadelerini kullandı.

Isparta’dan müzik dünyasına yeni bir yıldız doğuyor Ev hanımlığından sahnelere uzanan yolculuğuyla dikkat çeken Fatma Daldal, ilk klibiyle hem müzik dünyasına iddialı bir giriş yaptı hem de Isparta’nın doğal ve tarihi güzelliklerini Türkiye’ye tanıttı.
Trabzonspor takım otobüsüne Antalya’da taşlı saldırı Trabzonspor’un, Hesap.com Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşma öncesinde stadyuma giden takım otobüsü Antalya’da taşlı saldırıya uğradı. Olayda yaralanma yaşanmazken, kulüp faillerin tespit edilmesini istedi.
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi için asıl ve yedek adaylar açıklandı Milli Eğitim Akademisinde uygulanacak hazırlık eğitimine alınacak 10 bin öğretmen adayı için asıl ve yedek listeler ilan edildi.
Çiftçilere 255,4 milyon liralık tarımsal destek ödemesi bugün hesaplara yatırılıyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplam 255 milyon 436 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.
Antalya Trabzonspor karşılaşması 1-1 bitti Süper Lig’in 20. haftasında Antalyaspor’a konuk olan Trabzonspor, karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililerde Paul Onuachu, maçın son bölümünde penaltıdan yararlanamadı.