İSLAMKÖY’DE KÖY PANSİYONCULUĞU GELİŞLİYOR


Turizm 12.02.2021 21:06:00 0
İSLAMKÖY’DE KÖY PANSİYONCULUĞU GELİŞLİYOR

Isparta’nın önemli turizm duraklarından olan Atabey ilçesi ise eşsiz doğasının yanında, İslamköy’de köy  pansiyonculuğu  gelişiyor.  

Vali Ömer Seymenoğlu kontrollü turizme hazırlanan İslamköy’de beraberinde ilçe Kaymakamı Göksu Bayram ile birlikte incelemelerde bulundu. 

İslamköy’de  iki girişimcinin kendi imkanları ile hayat geçirdikleri, pansiyonlarda köye gelecek olan yatılı misafirler için önemli bir potansiyel sağlıyor. 

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu köyde vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptığı ve turizmin hizmetine sundukları pansiyonları gezerek sahiplerinin sorunları dinledi.

Eski Isparta konaklarında kullanılan motiflerin dikkat çektiği pansiyonlar sunulan hizmetlerde tamamen doğal ekolojik ortam sunuluyor. 

Köyde  başlanan pansiyon turizmciliğini desteklediklerini belirten Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kısa bir süre sonra bölgede  önemli bir potansiyel olacağını kaydetti.   Vali Seymenoğlu; “köye gelenler bu pansiyonları kiralayıp; yemeklerinden tutun da, içeceklerine varıncaya kadar köyde yetiştirilen doğal ve organik ürünleri tatma imkanı bulacaklar.  Bu yöntemle hem köy  ekonomisi kazanıyor, hem de bölgemiz  alternatif bir turizm merkezi haline gelmiş olacak” diye konuştu.

Tamamen  kerpiç ve ahşap kullanılarak aslına göre restore edilerek pansiyona dönüştürülen köy evlerinin  sayısının ise önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı