İsrail’den flaş üçüncü doz kararı


Gündem 11.07.2021 18:30:00 0
İsrail’den flaş üçüncü doz kararı

Koronavirüs aşılama sürecinde dünya çapında ilk sırada yer alan İsrailden yeni bir karar geldi. Yetkililer, iki doz Pfizer/BionTech aşısı olan bağışıklığı zayıf kişilerin, üçüncü doz aşılama yapılmasına onay verdi.

Koronavirüs aşılama sürecini hızla yapan İsraildendikkat çekici bir karar geldi. İsrail yönetimi, daha önce iki doz Pfizer/BioNTech aşısı olan bazı bireylerin üçüncü doz aşı olmasına onay verdi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIF KİŞİLERE 3ÜNCÜ DOZ AŞI

Delta varyantının hızla yayıldığı ülkede yetkililer özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylere üçüncü doz aşı yapılmasına yeşil ışık yakıldığı açıklandı.

Delta varyantı sebebiyle son bir ay içerisinde tek hanede seyreden vaka sayısının günlük 450’lere çıktığı İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, “Bu karar hemen yürürlüğe girecek. İki do Pfizer/BioNTech aşısı olup bağışıklığı zayıf olanlar üçüncü doz aşı olacak” dedi.

DİĞER KİŞİLERDE AŞI DURUMU NE OLACAK?

Yetkililer henüz halkın geri kalan kısmının üçüncü doz olup olmayacağına dair bir açıklama yapmadı. Kan radyo istasyonuna konuşan Horowitz, “Halen bu konuda net bir karara varmadık ve konuyu inceliyoruz” dedi.

Corona virüsü aşılama sürecine ilk başlayan ülkelerden biri olan 9.3 milyon nüfuslu İsrail’de şu an yaklaşık 5.7 milyon insan tek doz aşı oldu.


9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi 9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi
İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı