İstanbul dahil 10 il için kuvvetli yağış uyarısı!


Gündem 14.07.2021 09:30:00 0
İstanbul dahil 10 il için kuvvetli yağış uyarısı!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yurtta etkili olmaya devam ederken Meteorolojiden bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı geldi.

BURSA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolunun kuzeydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Erzincan çevreleri ile Kırklarelinin kıyı, Sakaryanın kuzey ve Vanın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadenizde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresunun doğu ve Trabzonun batısı ile Artvinin kıyı kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m²), Trabzonun doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Bu sebeple sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1415173566958604289

Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti
Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret
Bursa LÖDER'in çocuk şenliği Bursa LÖDER'in çocuk şenliği
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu 23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu