İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Maşalı görevinden ayrıldı


Gündem 17.07.2021 11:30:00 0
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Maşalı görevinden ayrıldı

İstanbul Müftülüğünden kendi isteğiyle ayrılan Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı için veda programı düzenlendi

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Müftülüğü’ndeki 2 yıllık görev süresinin ardından kendi isteği ile müftülük görevinden ayrılarak Üniversitedeki görevine geri dönen 12. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, kendisi için düzenlenen Veda Programında Müftülük personeli ve ilçe müftüleri ile vedalaştı. Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı için düzenlenen programa Müftülük personeli ve ilçe müftüleri katıldı.

Süleymaniye Camii Baş Müezzin-Kayyımı Abdussamet Yazıcı’nın Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İstanbul’daki 39 ilçe müftüsü adına Beykoz İlçe Müftüsü Ali Efe’nin yaptığı konuşmayla devam etti.

Veda törenine katılanlara teşekkür ederek başlayan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Müftülük makamı Molla Fenarî ile beraber başlatılır. Ebüssuûd Efendiler, Zenbilli Ali Efendiler yakın döneme geldiğimiz zaman ise Ömer Nasuhi Bilmenler hakikaten çok şanlı bir tarihe sahip. Bu şanlı tarihte bana Ömer Nasuhi Bilmen hoca efendilerin isminin geçtiği sandıkta ismimin geçmesi imkânını verdiğinden dolayı Cenab-ı Hakka hamd ediyorum. Bu görevi bana tevdi eden, bu görevi bana layık gören Sayın Başkanımız Ali Erbaş hocamıza ve tensiplerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Müftülük ulvi bir görev ama zor bir görev” ifadelerine yer verdi.

Programda Müftü Mehmet Emin Maşalı’ya İl Müftü yardımcısı Hüseyin Demirhan tarafından teşekkür plaketi, İl Müftü yardımcıları Selahattin Yılmaz, Ayşe Coşkun ve Halime Yıldız tarafından ise çeşitli hediyeler takdim edildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı