İstanbul Pendikte ilk ray kaynağı Bakan Karaismailoğlundan

Ulaştırma ve Altapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbulda Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Projesi’nin Pendik Tavşantepedeki çalışmalarında ilk ray kaynağını yaptı.


Gündem 3.04.2021 16:00:00 0
İstanbul Pendikte ilk ray kaynağı Bakan Karaismailoğlundan
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un şehirler ve milletlerarası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy Kartal Pendik Hattı metro hattı arasında raylı sistem bağlantısını kesintisiz şekilde sağlayacak metro hattında ilk ray kaynak töreni gerçekleştirildi. 
Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 7,4 kilometre uzunluğunda olan ve 4 istasyonu bulunan bu hatta saatte tek yönde 70 bin yolcunun seyahat edeceğini söyledi.Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cinin de eşlik ettiği törende projenin rayına ilk kez kaynak işlemi de yapıldı. 
İnşaai faaliyetlerde yüzde 91e, elektromekanik işlerde yüzde 20ye ulaşan Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında ilk ray kaynağını atan Bakan Karaismailoğlu, metromuzun tamamlanmasıyla birlikte 2021-2045 yılları arasında ekonomik kazançlarının toplam 181 milyon 297 bin Euro olacağını kaydetti. Bakan Karaismailoğlu, daha sonra metro hattındaki proje inşaatında çalışanlarla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!