İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili AK Parti’den kritik toplantı! Gündemde önemli konular var


Gündem 18.08.2020 11:41:00 0
İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili AK Parti’den kritik toplantı! Gündemde önemli konular var

Geçen hafta ertelenen AK Parti MKYK ve MYK toplantıları bugün yapılacak. Gündemde partinin bu ay sonu başlayacak olan kongre süreçleri ile tartışmalara neden olan İstanbul Sözleşmesi bulunuyor.

Geçen hafta ertelenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün partinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

Toplantılarda AK Parti’nin bu ay sonu başlayacak olan kongre süreçlerinin yanı sıra tartışmaların odağındaki İstanbul Sözleşmesi ana gündem olacak.

İstanbul sözleşmesi

Sözleşmeyle ilgili AK Parti içinde bölünmüşlük görüntüsünden rahatsız olduğu kulislere yansıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak partinin kuruluş yıl dönümü törenindeki konuşmasında bu yönde mesajlar vermişti.

AK Parti içerisinde azınlıkta kalan bir grup kabul edildiği haliyle sözleşmeye sahip çıkılması gerektiğini savunuyor. MYK’da İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili son kararın verileceği kulislerde konuşuluyor.

Bıden'ın sözleri değerlendirilecek

Erdoğan’ın, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın sekiz ay önce söylediği sözlerini de MKYK toplantısında değerlendirebileceği ifade ediliyor.

Üç bakan Antalya’da ortak hedefte buluştu Antalya’da bir araya gelen eğitim, spor ve sosyal hizmet bakanları; çocukların ve gençlerin gelişimini merkeze alan politikalar ile yeni yatırım ve iş birliklerini masaya yatırdı.
Burdur’da ASM ve 112 için protokol imzalandı Burdur’da Sağlığa Hayırsever Desteği: Menderes Mahallesi’ne ASM ve 112 İstasyonu Yapılacak
Daşdöner detaya girmeden seçilen Yücedağ'ı tebrik etti Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Genel Kurulu sonrası açıklama yapan Faruk Daşdöner, tüm üyelere teşekkür ederek yeniden seçilen Başkan Mehmet Yücedağ ve yönetimini tebrik etti, birlik ve beraberlik vurg
Kaş’ta ev yangını can aldı Antalya’nın Kaş ilçesinde çıkan ev yangınında bir kişi hayatını kaybetti.
Serik ulaştırma esnafı Tırık’la devam dedi Antalya’nın Serik ilçesinde Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanlık Seçimleri tamamlandı. Yapılan seçimlerde mevcut başkan Hulusi Tırık, üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi.