İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili AK Parti’den kritik toplantı! Gündemde önemli konular var


Gündem 18.08.2020 11:41:00 0
İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili AK Parti’den kritik toplantı! Gündemde önemli konular var

Geçen hafta ertelenen AK Parti MKYK ve MYK toplantıları bugün yapılacak. Gündemde partinin bu ay sonu başlayacak olan kongre süreçleri ile tartışmalara neden olan İstanbul Sözleşmesi bulunuyor.

Geçen hafta ertelenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün partinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

Toplantılarda AK Parti’nin bu ay sonu başlayacak olan kongre süreçlerinin yanı sıra tartışmaların odağındaki İstanbul Sözleşmesi ana gündem olacak.

İstanbul sözleşmesi

Sözleşmeyle ilgili AK Parti içinde bölünmüşlük görüntüsünden rahatsız olduğu kulislere yansıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak partinin kuruluş yıl dönümü törenindeki konuşmasında bu yönde mesajlar vermişti.

AK Parti içerisinde azınlıkta kalan bir grup kabul edildiği haliyle sözleşmeye sahip çıkılması gerektiğini savunuyor. MYK’da İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili son kararın verileceği kulislerde konuşuluyor.

Bıden'ın sözleri değerlendirilecek

Erdoğan’ın, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın sekiz ay önce söylediği sözlerini de MKYK toplantısında değerlendirebileceği ifade ediliyor.

Şevval İlayda Tarhan’dan ilham veren hikâye Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen söyleşide, 2024 Paris Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan milli atıcı Şevval İlayda Tarhan, başarı yolculuğunu paylaştı.
ITSO’dan Bakanlığa Çağrı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, inşaat ve gayrimenkul sektörünün sorunlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu
Keçiborlu seramik atölyesi öğrencilerden yoğun ilgi gördü Keçiborlu’da düzenlenen seramik atölyesi, üniversite öğrencilerine hem eğlenceli hem de üretken bir deneyim sundu. Belediye ve kaymakamlık desteğiyle ilçede sanat kültürü güçleniyor.
Başdeğirmen’den CHP’ye sert sözler: “Bu projelere Ufkunuz Yetmez” Isparta Belediyesi’nin 2026 yılı 7,7 milyarlık bütçesi, CHP’nin 8 ret oyuna karşılık 30 kabul oyuyla meclisten geçti.
Aksu’da büyük sevinç: Yıldırım AK Parti’ye katıldı Başkan İsa Yıldırım’ın AK Parti’ye katılımı ilçede yeni bir heyecan oluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rozet takmasıyla taçlanan süreç, Aksu’da hizmet beklentilerini ve umutları yeniden yükseltti.