Gündem

Gündem Haberleri

İstanbul’un fethi kutlanacak


Gündem 29.05.2021 14:30:00 0
İstanbul’un fethi kutlanacak

İBB, İstanbul’un fethinin 568. yılını görkemli bir gösteri ile kutlamaya hazırlanıyor. Fetih coşkusunu yansıtacak görsel şölen, İBB’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanarak tüm Türkiye ile paylaşılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB), İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümünü, muhteşem bir gösteriyle kutlayacak. 29 Mayıs akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde, açılış konuşmalarıyla başlayacak tören, 21.15’teki mehteran gösterisiyle devam edecek. Saatler 21.30’u gösterdiğinde ise fetih coşkusunu arttıracak drone, mapping ve ışık şovu başlayacak. Kutlamalar, İskender Paydaş’ın ‘Zamansız Şarkılar’ senfonik konseriyle devam edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı fetih kutlamaları, İBB Sosyal Medya hesaplarından da canlı yayınlanacak.

EKREM İMAMOĞLUNDAN FETİH MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Resmi Twitter hesabı üzerinden İstanbulun Fethi için yayınladığı mesajda: "İstanbul’u ilimle kuşattı, bilimle fethetti. Fethin 568. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Han’ı rahmetle anıyorum" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbulun Fethinin 568. yılı nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Yerlikaya, "Kıymetli Hemşehrilerim, İnsanlığa adalet ve huzur çağının kapılarını açan Feth-i Mübînin, 568. yıl dönümü kutlu olsun. Kutlu Fethin Fatihi Fatih Sultan Mehmet Hanı ve onun muzaffer askerlerini rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü
RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi