İstanbul Üsküdar’dan Yassıada’ya demokrasi yolculuğu


Gündem 5.11.2021 13:30:00 0
İstanbul Üsküdar’dan Yassıada’ya demokrasi yolculuğu

Üsküdar Belediyesi, açık hava müzesi haline getirilen ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na düzenlediği gezi ile Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlunun hatıralarını İstanbullular ile tanıştırdı. Yüzlerce İstanbullu Valide Sultan Gemisi ile Üsküdardan Demokrasi ve Özgürlükler Adasına tarihi yolculuğa çıktı.

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Belediyesi, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na başlattığı ‘Yassıada Demokrasi Yolculuğu’ projesi kapsamında her Perşembe günü saat 12.00’de Valide Sultan Gemisi ile tüm İstanbulluları Üsküdar'dan Yassıada'ya tarihi yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor.

HER PERŞEMBE YASSIADA GÜNÜ...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yassıada'nın Türk demokrasisi açısından, tarihimiz açısından ne yazık ki kara bir lekedir. Yassıada yargılamaları, oradaki sonuç demokrasi ile hukukla, hakla, adaletle asla bağdaşmadığını söyledi. Başkan Türkmen, "Üsküdar Belediyemizin Valide Sultan gemisiyle biz zaten gençlerle, çocuklarla.. Boğazda turlar yapıyoruz. Şimdi bugün itibariyle her perşembe günü halkımızı Yassıada'ya getireceğiz. Yassıada'daki olayları görecekler. Rehberler, oradaki neler olmuş, neler yaşanmış anlatacaklar. Hem bir video gösterimi var hem de tarihi olayların sahnelerin yapıldığı alanlar var. Oraları bizzat görecek vatandaşlarımız. Bu programımız hep herkese açık, tamamen ücretsiz. Hem adaya girişte bir ücret ödemeyecekler. Hem gemimize bir ücret ödemeyecekler. Hatta gidiş gelişlerde hemşerilerimize, vatandaşlarımıza ikramlarımız olacak. Çünkü uzunca bir yolculuk gerekiyor. Herkesi peyderpey Yassıada’ya getireceğiz.” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=L9EVBSVlENk

Bugün ilki gerçekleştirilen Yassıada Demokrasi Yolculuğu’nda adayı ziyarete gelen vatandaşlar rehberler eşliğinde müzeleri, açık hava eserlerini ve kütüphaneyi gezerek tarihi yaşanılanları derinden hissetti. Geçtiğimiz günlerde ziyarete açılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı