İstanbul Validebağ Gönüllüleri, Başkan Türkmen’e seslendi: “Halka rağmen…”


Gündem 13.06.2021 10:00:00 0
İstanbul Validebağ Gönüllüleri, Başkan Türkmen’e seslendi: “Halka rağmen…”

İstanbulda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmenin Validebağ’da hazırladıkları tartışmalı projeye ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Validebağ Gönüllüleri, "Validebağ Korusu’nu koru olmaktan çıkarıp park ya da bahçe yapma projenizi halka rağmen gerçekleştiremezsiniz" diyerek tepki gösterdi.

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Validebağ Korusu’na ilişkin açıklamalarına yanıt veren Validebağ Gönüllüleri, “Validebağ Korusu’nu koru olmaktan çıkarıp park ya da bahçe yapma projenizi halka rağmen gerçekleştiremezsiniz” açıklamasında bulundu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ’da hazırladıkları tartışmalı proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi. Projenin bölge halkının görüşleri doğrultusunda revize edildiğini savunan Türkmen, Validebağ’da ‘bir metreküp dahi beton kullanılmayacağını’ iddia etti.

Türkmen’in açıklamalarının ardından Validebağ gönüllüleri ise, “Yanlış ve gerçek dışı sözlere karşı gerçekleri açıklamak istedik” başlığıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

‘AĞAÇ DİKME SÖZÜ GÖZ BOYAMA GİRİŞİMİDİR’

Koru’daki mevcut ağaç sayısı kadar yeni ağaç dikme sözü, tamamen bir göz boyama girişimidir. Koru’nun doğal SİT alanı olduğunu, Koru’da bir ekosistem olduğunu bilen hiç kimse, Koru’ya hesapsız kitapsız ağaç dikmeye kalkışmaz. Koru’ya dikilecek ağaçların orman mühendisleri ve diğer bilim insanlarınca kararlaştırılması gerekir. Kaldı ki, Üsküdar Belediyesi, 2020 yılının Kasım-Aralık aylarında Koru’da onlarca ağaç kesmiştir. Bunların arasında yüzlerce yıllık anıt ağaçlar da bulunmaktadır.

Sayın Türkmen, Koru’ya 1 m3 dahi beton dökmeyeceklerini neredeyse her konuştuğumuzda yineliyor. Ama her defasında Koru’nun yaban hayatının bulunduğu, gece karanlık olan bölümlerinde aydınlatma yapacaklarını da ekliyor. Aydınlatma direklerini beton dökmeden nasıl sabitleyeceğinizi ve direkler arasında elektrik iletimini nasıl sağlayacağınızı açıklar mısınız sayın Türkmen? Bu soruyu size defalarca sorduk fakat yanıt alamadık. Bir soru daha: Gece aydınlatması yüzünden Koru’daki yaban hayatı sona erdiğinde, doğal dokuyu, doğal güzellikleri nasıl koruyacağınızı düşünüyorsunuz?

‘NEDEN KORU’YA 500 ARAÇLIK OTOPARK YAPMAK İSTİYORSUNUZ?’

Koru’ya araç girişi olmayacağını söyleyen Hilmi Türkmen’e soruyoruz: Öyleyse neden Koru’ya 500 araçlık otopark yapmak istiyorsunuz? Üstelik Koruda 3 adet otopark varken… Koru, mevcut durumda zaten araç trafiğinin fazlalığından ötürü zarar görüyor iken…

Siz bilmiyor olsanız da, insanlar ve tüm canlılar Validebağ’da doğanın güzelliklerini özgürce yaşıyorlar. Koru zaten cennet gibi. Hiç kimsenin sizin projelerinize ihtiyacı yok. Koru’yu tanıyan herkes, buranın olduğu gibi kalmasını istiyor.”


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.