İstanbulun kurtuluşu Taksimde kutlandı

İstanbul’un Kurtuluşu’nun 98’nci yılı, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle kutlandı.


Gündem 6.10.2021 12:00:00 0
İstanbulun kurtuluşu Taksimde kutlandı

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul 4 yıl 10 ay 23 gün süren düşman işgalinin ardından, Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusu tarafından 6 Ekim 1923’te kurtarıldı. İstanbul’un Kurtuluşu’nun 98. yıldönümü, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla Yerlikaya, Yeni ve İmamoğlu, kurumları adına Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından önce İmamoğlu, sonra Yerlikaya Anıt Özel Defteri’ne yazdıkları mesajları okudu.

İmamoğlu, mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk; 6 Ekim 1923 tarihinde, İstanbul’umuzun düşman işgalinden kurtulması, milletimizin istiklali açısından dönüm noktasıdır. Bu kutlu günün 98. Yıldönümünde, sizi ve mücadele arkadaşlarınızı şükranla yad ediyoruz. Bağımsızlık yolunda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han’ın milletimize armağan ettiği, şahsınızın önderliğindeki kahraman ordumuzun düşman işgalinden kurtardığı aziz İstanbul'a, en kutsal emanetlerimizden biri olarak sonsuza kadar sahip çıkacağız. 16 milyon yurttaşımızın yaşadığı bu muhteşem kente; adil ve eşit hizmet sunmak, İstanbul'u çağdaş olan şehirler içinde en ileriye taşımak adına çalışmaktan onur duyuyoruz. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, 16 milyon İstanbullu hemşehrim adına en içten saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Tören, İBB Mehteran Bölüğü’nün dinletisiyle son buldu.

Toros Kardeleni için kontrollü üretim ve ihracat modeli sürüyor Toros kardeleni koruma altında: Akseki’de kontrollü üretim ve ihracat modeliyle hem doğal popülasyonlar korunuyor hem de üreticiler sürdürülebilir şekilde ihracat yapabiliyor.
Antalya Serik'te Ebru-hat ve naht sanatı sergisi Antalya'nın Serik ilçesinde 'Mevlidi Nebi Etkinlikleri Hz. Muhammed (S.A.V)' temalı ebru-hat ve naht sanatı sergisi açıldı.
Antalya'da köylere suya şok zam: Metreküp 5 tl’den 50 tl’ye çıktı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT tarafından kırsal mahallelerde uygulanan yeni su tarifesi, köylüleri ve tarımla uğraşan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Daha önce 5 TL olan metreküp fiyatı, iddialara göre 50 TL’ye çıkarıldı; vatandaşlar ya
Döşemealtı Belediyesi’nde ihale soruşturması: 22 kişiye gözaltı Antalya’da Döşemealtı Belediyesi’nin asfalt ve kaldırım ihalelerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski Belediye Başkanı Turgay Genç’in de bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Manavgat soruşturmasında 36 yeni gözaltı Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında 36 şüpheli gözaltına alındı.