İSU, tarımsal sulama kanallarının temizliğini gerçekleştiriyor


Gündem 20.05.2022 17:30:00 0
İSU, tarımsal sulama kanallarının temizliğini gerçekleştiriyor

Kocaeli’nin her karışında altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince ve Körfez sınırları içerisinde bulunan tarımsal sulama kanallarının temizliğini gerçekleştiriyor.

KOCAELİ İGFA- İSU Genel Müdürlüğü il genelinde devam eden birçok altyapı yatırımıyla birlikte altyapı çalışmaları ile bozulan yolların üstyapı çalışmalarını da eş zamanlı gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokol ile birlikte devri alınan sulama tesislerinin, iletim hatlarının bakım ve onarımının yapım işleri İSU Genel Müdürlüğü yetki alanına girdi. İSU bu kapsamda tarımsal sulama kanallarının temizlik çalışmalarına başladı.

26 KİLOMETRE SULAMA KANALI TEMİZLİĞİ

Derince ve Körfez ilçe sınırları içerisinde bulunan toplamda 26 kilometre uzunluğunda tarımsal sulama kanallarının temizliğini İSU Genel Müdürlüğü kendi imkânlarıyla gerçekleştiriyor. Mayıs ayı itibariyle başlayan çalışmalarla birlikte toplamda 12 kilometre uzunluğunda tarımsal sulama kanalı temizliği yapıldı. Ekskavatör ile gerçekleştirilen çalışmalarda sulama kanalları üzerinde suyun akışına engel olan teressübat, toprak birikintisi ve otlardan temizlenerek suyun düzenli akışı sağlanıyor.

YAZ SEZONUNA YETİŞTİRİLİYOR

Tarımsal sulama kanallarında gerçekleştirilen temizlik çalışmaları ile birlikte kanal hatlarının tahribata uğramış kısımlarında da bakım onarım çalışmaları yapılıyor. Çalışmaların yakın süre içerisinde tamamlanarak tarım yaz sezonuna yetiştirilerek çiftçilerin sağlıklı bir şekilde sulama kanallarından faydalanması planlanıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor